Contracțiile care anunță nașterea și cum le monitorizezi corect

Contracțiile care anunță nașterea sunt contracții regulate ale uterului care au ca scop dilatarea colului uterin și coborârea fătului în canalul de naștere.

Contracțiile încep, de obicei, ca niște crampe ușoare, care se intensifică și devin mai frecvente pe măsură ce nașterea se apropie. Ele pot fi resimțite în abdomen, în partea inferioară a spatelui sau în întregul pelvis.

Iată câteva semne care pot indica faptul că aceste contracții au început:

Dureri abdominale sau în partea inferioară a spatelui care se intensifică și devin mai frecvente. Presiune în zona pelviană. Scurgeri vaginale de sânge sau mucus. Ruperea apei.

Dacă suspectați că ați intrat în travaliu, este important să vă monitorizați contracțiile pentru a vă asigura că acestea sunt regulate și că progresează.

Iată câteva sfaturi pentru a monitoriza contracțiile:

Începeți să cronometrați contracțiile de la începutul unei contracții până la sfârșitul acesteia. Notați intervalul dintre contracții. Observați dacă intensitatea contracțiilor crește în timp.

În cazul în care contracțiile sunt regulate și se intensifică, este timpul să vă mergeți la spital.

Iată câteva reguli generale pentru a evalua contracțiile:

Contracțiile regulate sunt cele care au o durată de cel puțin 30 de secunde și apar la intervale de cel mult 5 minute. Contracțiile care se intensifică sunt cele care devin mai puternice și mai dureroase pe măsură ce progresează.

Dacă aveți dubii cu privire la faptul că aceste contracții sunt reale, contactați medicul sau moașa.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Latest from Blog