Contractiile Braxton-Hicks: ce trebuie să știi despre ele

Contractiile Braxton-Hicks sunt contracții uterine neregulate și nedureroase care pot apărea în timpul sarcinii. Ele sunt numite și contracții false sau contracții de pregătire a uterului pentru naștere.

Iată câteva lucruri importante pe care trebuie să le știi despre contractiile Braxton-Hicks:

  1. Caracteristici: Contractiile Braxton-Hicks sunt, în general, mai puțin intense decât contracțiile reale de naștere. Ele pot fi descrise ca o senzație de întărire și strângere a uterului, care poate dura de la câteva secunde până la câteva minute. Acestea pot varia în intensitate și pot apărea mai frecvent în ultimele luni ale sarcinii.
  2. Funcție: Contracțiile Braxton-Hicks au rolul de a pregăti uterul și mușchii pelvieni pentru naștere. Ele ajută la consolidarea mușchilor uterului și la antrenarea sistemului muscular necesar pentru contracțiile reale de naștere.
  3. Diferențierea de contracțiile de naștere: O modalitate de a diferenția contracțiile Braxton-Hicks de cele reale este că acestea din urmă devin regulate, cresc în intensitate și apar la intervale regulate. Contracțiile Braxton-Hicks, în schimb, sunt neregulate și nu cresc în intensitate. De obicei, se opresc atunci când se schimbă poziția sau când mama se odihnește.
  4. Factori declanșatori: Există unele situații care pot declanșa contracțiile Braxton-Hicks, cum ar fi activitatea fizică intensă, deshidratarea,  vezică urinară plină sau atingerea abdomenului.
  5. Cum să faci față contracțiilor Braxton-Hicks: De obicei, nu este necesară o intervenție pentru contracțiile Braxton-Hicks, deoarece acestea sunt considerate normale și inofensive. Totuși, dacă simți disconfort, poți încerca să-ți schimbi poziția, să te odihnești, să faci respirație profundă și să te hidratezi corespunzător.
  6. Când să consulți medicul: Dacă ai îndoieli cu privire la natura contracțiilor sau dacă ai orice nelămuriri, este întotdeauna bine să consulți medicul obstetrician. Medicul poate evalua contracțiile și poate determina dacă acestea sunt contracții Braxton-Hicks sau contracții reale de naștere.

Este important să fii conștientă de contracțiile Braxton-Hicks și să înveți să le recunoști pentru a-ți putea liniști anxietatea și a putea face diferența între acestea și contracțiile reale de naștere. Informează-te și discută cu medicul tău despre orice îngrijorare legată de contracții în timpul sarcinii.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Latest from Blog

Supă Harira

Supă Harira este o supă tradițională marocană bogată și aromată, perfectă pentru o masă sățioasă și

Tacos de pui

Tacos sunt o mâncare mexicană populară care constă în tortilla de porumb moale umplută cu o

Gulaș de legume

Gulașul de legume este o variantă delicioasă și vegetariană a clasicului gulaș unguresc. Oferă o combinație

Prăjitură cu mălai

Prăjitura cu mălai este un desert tradițional românesc, apreciat pentru gustul său unic și textura sa