Complicații la nașterea naturală

Vrei să naști natural? Pe lângă avantajele acesteia, este bine să știi și ce complicații pot să apară.

Complicațiile care pot să apară în timpul nașterii naturale includ următoarele:

  1. Naștere naturală greoaie: Nașterea greoaie poate fi cauzată de diverse factori, precum poziția anormală a fătului sau contracțiile uterine neregulate. Pe de altă parte, capul bebelusului poate prezenta o umflătură în creștetul sau în spatele capului și, uneori, din această cauză capul fătului nu poate trece prin canalul de naștere, ceea ce poate necesita utilizarea forcepsului sau a vacuumului obstetric pentru a ajuta la naștere.
  2. Deteriorarea țesuturilor perineului: În timpul expulziei, țesuturile perineului (zona dintre vagin și anus) pot fi întinse sau chiar rupte în timpul trecerii capului fătului. Această complicație necesită adesea cusături după naștere.
  3. Eclampsie sau pre-eclampsie: Aceste condiții pot apărea în timpul sarcinii și pot duce la tensiune arterială ridicată, dureri de cap severe, vedere încețoșată și alte simptome periculoase în timpul nașterii.
  4. Hemoragie postpartum: Sângerarea excesivă după naștere poate apărea din cauza slăbirii uterului sau a ruperii țesuturilor. Aceasta poate necesita intervenții medicale urgente pentru a controla sângerarea.
  5. Distocii ale umărului: În cazuri rare, umărul fătului poate rămâne blocat sub osul pubian al mamei, ceea ce poate duce la complicații și necesitatea manevrelor pentru eliberarea umărului.
  6. Infecții: Infecțiile pot apărea în urma rupturilor de țesut sau a intervențiilor medicale, cum ar fi epiziotomia (tăierea perineului). Infecțiile pot necesita tratament cu antibiotice.
  7. Leziuni ale fătului: Nașterea naturală poate duce la leziuni ale fătului, cum ar fi fracturile oaselor sau vânătăile.
  8. Dificultăți de respirație: În cazul în care copilul are dificultăți în a-și deschide plămânii după naștere, poate fi necesară intervenția medicală pentru a ajuta la stabilizarea respirației.

Este important să ai în vedere că mulți factori influențează probabilitatea apariției acestor complicații, însă medicul  va ști să gestioneze orice situație ce poate apărea în timpul nașterii naturale, pentru a asigura siguranța ta și a copilului.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Latest from Blog

Supă Harira

Supă Harira este o supă tradițională marocană bogată și aromată, perfectă pentru o masă sățioasă și

Tacos de pui

Tacos sunt o mâncare mexicană populară care constă în tortilla de porumb moale umplută cu o

Gulaș de legume

Gulașul de legume este o variantă delicioasă și vegetariană a clasicului gulaș unguresc. Oferă o combinație

Prăjitură cu mălai

Prăjitura cu mălai este un desert tradițional românesc, apreciat pentru gustul său unic și textura sa