Colostrul: Beneficii și descoperiri

Colostrul, cunoscut și ca “aurul lichid”, este un lichid bogat în nutrienți produs de glandele mamare în primele zile după naștere. Este un aliment esențial pentru nou-născuți, oferindu-le o serie de beneficii pentru sănătate.

Beneficiile colostrului:

Întărește sistemul imunitar: Colostrul este bogat în anticorpi și alte molecule imune care ajută la protejarea nou-născutului de infecții.

Susține digestia: Colostrul conține lactoferină, o proteină care ajută la absorbția nutrienților și la combaterea bacteriilor din intestine.

 Promovează creșterea și dezvoltarea: Colostrul este bogat în proteine, grăsimi și vitamine, care sunt esențiale pentru creșterea și dezvoltarea nou-născutului.

Reduce riscul de alergii: Colostrul poate ajuta la reducerea riscului de alergii la nou-născuți.

Alte beneficii: Colostrul poate avea și alte beneficii, cum ar fi reducerea riscului de icter și de enterocolită necrotizantă.

Ce spun studiile despre colostru:

 Sistemul imunitar: Studiile au arătat că acesta poate reduce riscul de infecții la nou-născuți, cum ar fi infecțiile respiratorii și diareea.

 Digestia: Colostrul poate ajuta la prevenirea necrozei enterocolitice, o afecțiune gravă care poate afecta intestinele nou-născuților.

 Creșterea și dezvoltarea: Colostrul poate ajuta la creșterea și dezvoltarea nou-născuților, în special a celor prematuri.

Alergii: Studiile au arătat că colostrul poate reduce riscul de alergii la nou-născuți.

Recomandări:

Se recomandă ca toți nou-născuții să primească colostru imediat după naștere. Colostrul poate fi administrat oral sau prin sondă. Este important să se consulte cu un medic pediatru pentru a determina cea mai bună modalitate de a administra colostru unui nou-născut.

Notă:

Informațiile prezentate în acest document nu sunt destinate a fi un substitut pentru sfatul medical. Este important să se consulte cu un medic pediatru pentru a obține informații specifice despre colostru și beneficiile sale pentru nou-născuți.

Latest from Blog