Cele mai bune opțiuni de contracepție după vârsta de 40 de ani

Alegerea metodei contraceptive potrivite depinde de o serie de factori, inclusiv vârsta, starea de sănătate, istoricul medical, dorința de a avea copii în viitor și preferințele personale.

După vârsta de 40 de ani, unele metode contraceptive pot fi mai puțin eficiente sau pot prezenta un risc crescut de complicații. De exemplu, pilulele contraceptive combinate pot crește riscul de tromboză venoasă și accident vascular cerebral, mai ales la fumătoare.

Iată câteva opțiuni de contracepție recomandate pentru femeile de peste 40 de ani:

Dispozitivul intrauterin (DIU):

DIU este o metodă contraceptivă foarte eficientă și de lungă durată, care poate fi utilizată timp de 10-12 ani.

Există două tipuri de DIU: DIU din cupru și DIU hormonal.

DIU din cupru nu conține hormoni și este o opțiune bună pentru femeile care nu pot sau nu doresc să utilizeze hormoni.

DIU hormonal eliberează progestin, un hormon care poate ajuta la reducerea sângerării menstruale și la ameliorarea crampelor.

Implantul contraceptiv:

Implantul este o metodă contraceptivă hormonală de lungă durată, care este introdus sub piele de către un medic. Implantul eliberează progestin timp de 3-5 ani. Implantul este o opțiune bună pentru femeile care doresc o metodă contraceptivă eficientă și ușor de utilizat.

Sterilizarea:

Sterilizarea este o procedură chirurgicală permanentă care previne sarcina. Există două tipuri de sterilizare: ligatura tubară pentru femei și vasectomie pentru bărbați. Sterilizarea este o opțiune bună pentru femeile care sunt sigure că nu doresc să mai aibă copii.

Alte opțiuni:

Prezervativele: Prezervativele sunt o metodă contraceptivă eficientă și ușor de utilizat, care protejează și împotriva infecțiilor cu transmitere sexuală (ITS).

Spermicidele: Spermicidele sunt substanțe chimice care pot fi introduse în vagin pentru a bloca spermatozoizii.

Metoda calendarului: Metoda calendarului presupune urmărirea ciclului menstrual pentru a identifica zilele fertile.

Este important să discutați cu medicul pentru a alege metoda contraceptivă potrivită pentru dumneavoastră. Medicul dumneavoastră vă poate ajuta să luați în considerare factorii de risc individuali și să vă ofere informații despre cele mai recente opțiuni disponibile.

Rețineți că:

Nicio metodă contraceptivă nu este 100% eficientă. Este important să utilizați metoda contraceptivă aleasă în mod corect și consecvent pentru a obține o eficiență maximă. Este important să vă adresați medicului dacă aveți orice întrebări sau nelămuriri cu privire la contracepție.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Latest from Blog