Ceaiurile și sarcină: ceaiuri recomandate și ceaiuri interzise

Ceaiurile pot fi o sursă de hidratare și relaxare în timpul sarcinii. Cu toate acestea, este important să fii atentă la ce tipuri de ceaiuri consumi, deoarece unele pot avea efecte negative asupra fătului.

Ceaiuri recomandate:

Ceai de ghimbir: Consumul moderat de ceai de ghimbir poate fi sigur și benefic pentru majoritatea femeilor gravide. Poate ajuta la ameliorarea simptomelor de greață și vărsături, care sunt frecvente în primul trimestru.

Ceai de mușețel: Este un ceai calmant și relaxant care poate fi benefic pentru ameliorarea stresului și a insomniei. De asemenea, poate ajuta la digestie.

Ceai de mentă: Este un ceai răcoritor și digestiv care poate ajuta la ameliorarea simptomelor de indigestie și balonare.

Ceai de fructe de pădure: Este o sursă de antioxidanți și vitamine. Alege ceaiuri de fructe de pădure care nu conțin cofeină.

Ceai de rooibos: Este un ceai natural, fără cofeină, bogat în minerale și antioxidanți. Este considerat sigur pentru femeile gravide.

Ceaiuri interzise:

Ceai de sunătoare: Poate preveni absorbția fierului, un mineral important pentru femeile însărcinate și bebelușii lor.

Ceai de rădăcină de lemn dulce: Consumul de ceai de rădăcină de lemn dulce se consideră a fi legat de nașterea prematură.

Ceai de ginseng: Poate provoca probleme de dezvoltare fetală și ar trebui evitat în timpul sarcinii.

Ceai de pennyroyal: Poate stimula contracțiile uterine și trebuie evitat în timpul sarcinii.

Ceai de efedra: Efedra trebuie evitată în timpul sarcinii, deoarece poate stimula contracțiile uterine. S-a constatat, de asemenea, că trece prin placentă și crește ritmul cardiac fetal.

Ceai de coada șoricelului: Coada șoricelului este un relaxant muscular și se crede că este legată de riscul de avort spontan.

Ceai dong quai: Această plantă poate stimula sângerarea.

Ceaiuri care trebuie băute cu moderație:

Ceai negru: Conține cofeină, care ar trebui limitată la 200 mg pe zi în timpul sarcinii.

Ceai verde: Există o dezbatere despre cât de sigur este ceaiul verde pentru femeile gravide. Unii experți recomandă limitarea consumului, în timp ce alții îl consideră sigur în cantități moderate.

Ceai Chai: Conține cofeină și poate conține și alte ingrediente care nu sunt recomandate în timpul sarcinii.

Ceai Earl Grey: Conține cofeină.

Ceai Oolong: Conține cofeină.

Ceai Darjeeling: Conține cofeină.

Ceai Lapsang souchong: Conține cofeină.

Ceai negru Golden Monkey: Conține cofeină.

Ceai de lychee: Conține cofeină.

Ceai Hong mao: Conține cofeină.

Ceai Nilgiris: Conține cofeină.

Este important să te consulți cu medicul tău ginecolog înainte de a consuma orice tip de ceai în timpul sarcinii, chiar și cele considerate sigure. Medicul te poate ajuta să alegi ceaiurile potrivite pentru tine și să te sfătuiască cu privire la cantitatea recomandată.

De asemenea, este important să te asiguri că ceaiurile pe care le consumi sunt de calitate și provin din surse de încredere.

Reține!

Consumul de plante medicinale sub formă de ceaiuri nu este lipsit de riscuri în timpul sarcinii. Unele plante pot avea efecte negative asupra fătului, chiar dacă sunt consumate în cantități mici. Este important să te informezi temeinic înainte de a-ți prepara un ceai.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Latest from Blog