Ce vaccin trebuie făcut copilului la vârsta de 9 ani

În România, vaccinul care se face copilului la vârsta de 9 ani este vaccinul ROR Vaccinul ROR este un vaccin combinat care protejează împotriva rujeolei, oreionului și rubeolei.

Rujeola este o boală virală foarte contagioasă care poate provoca febră, tuse, nas care curge, erupții cutanate și conjunctivită. Poate duce la complicații grave, cum ar fi pneumonia și encefalita.

Oreionul este o boală virală foarte contagioasă care poate provoca febră, umflarea glandelor parotide (situate sub urechi), dureri de cap, oboseală și erupții cutanate. Poate duce la complicații grave, cum ar fi orhita (inflamația testiculelor) și meningita (inflamația membranelor care înconjoară creierul și măduva spinării).

Rubeola este o boală virală foarte contagioasă care poate provoca febră, erupții cutanate, umflarea glandelor și conjunctivită. Poate duce la complicații grave, cum ar fi artrita și trombocitopenia (un număr scăzut de trombocite).

Vaccinul ROR este sigur și eficient. Este administrat sub formă de injecție în mușchi. De obicei, sunt necesare două doze pentru a oferi protecție completă.

Alte vaccinuri care pot fi recomandate la vârsta de 9 ani sunt:

Vaccinul împotriva difteriei, tetanosului și pertussis (DTaP)

Vaccinul uman papilomavirus (HPV)

Vaccinul meningococic

Vaccinul pneumococic

Vaccinul împotriva gripei

Este important să discutați cu medicul despre programul de vaccinare al copilului pentru a vă asigura că este la curent cu toate vaccinurile recomandate.

Latest from Blog