Ce trebuie să știi despre influența nutriției asupra sănătății materne

/

Nutriția joacă un rol esențial în menținerea sănătății materne. O dietă sănătoasă poate ajuta la:

Reducerea riscului de complicații în timpul sarcinii: O dietă sănătoasă poate ajuta la reducerea riscului de diabet gestațional, hipertensiune arterială, preeclampsie și naștere prematură.

Promovarea unei creșteri și dezvoltări sănătoase a fătului: O dietă sănătoasă poate oferi nutrienții necesari pentru o creștere și dezvoltare optimă a fătului.

Menținerea unei greutăți corporale sănătoase: O dietă sănătoasă poate ajuta la menținerea unei greutăți corporale sănătoase în timpul sarcinii, ceea ce poate reduce riscul de complicații.

Îmbunătățirea stării de spirit și a nivelului de energie: O dietă sănătoasă poate ajuta la îmbunătățirea stării de spirit și a nivelului de energie în timpul sarcinii.

O dietă sănătoasă pentru femeile însărcinate ar trebui să includă:

Fructe și legume: Fructele și legumele sunt bogate în vitamine, minerale și fibre, care sunt esențiale pentru o sarcină sănătoasă.

Cereale integrale: Cerealele integrale sunt o sursă bună de energie, fibre și vitamine B.

Proteine slabe: Proteinele slabe, cum ar fi carnea de pui, peștele, fasolea și lintea, sunt esențiale pentru creșterea și dezvoltarea țesuturilor.

Produse lactate: Produsele lactate sunt o sursă bună de calciu și vitamina D, care sunt esențiale pentru dezvoltarea oaselor și dinților bebelușului.

Grăsimi sănătoase: Grăsimile sănătoase, cum ar fi cele din uleiul de măsline, avocado și nuci, sunt esențiale pentru dezvoltarea creierului și a ochilor bebelușului.

Este important să evitați:

Alimentele procesate: Alimentele procesate sunt adesea bogate în grăsimi saturate, zahăr și sodiu, care pot fi dăunătoare pentru sănătatea mamei și a bebelușului.

Alimentele cu un conținut ridicat de zahăr: Alimentele cu un conținut ridicat de zahăr pot duce la creșterea în greutate excesivă și pot crește riscul de diabet gestational.

Alimentele cu un conținut ridicat de sodiu: Alimentele cu un conținut ridicat de sodiu pot duce la hipertensiune arterială.

Cafeina: Consumul excesiv de cafeină poate fi dăunător pentru sănătatea bebelușului.

Alcoolul: Consumul de alcool în timpul sarcinii poate duce la malformații congenitale și alte probleme de sănătate la bebeluș.

Este important să discutați cu medicul dumneavoastră despre dieta dumneavoastră în timpul sarcinii. Medicul dumneavoastră vă poate ajuta să vă asigurați că primiți nutrienții de care aveți nevoie pentru o sarcină sănătoasă.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Latest from Blog