Ce trebuie să știi despre anestezia la naștere în funcție de tipul de naștere pentru care optezi

Anestezia la naștere este o procedură medicală care are ca scop reducerea sau eliminarea durerii în timpul nașterii. Există mai multe tipuri de anestezie la naștere, iar alegerea celei potrivite depinde de mai mulți factori, inclusiv de tipul de naștere pentru care optezi, de starea ta de sănătate și de preferințele tale personale.

Nașterea naturală

În cazul nașterii naturale, anestezia poate fi folosită pentru a reduce durerea cauzată de contracțiile uterine, precum și pentru a reduce disconfortul cauzat de dilatarea colului uterin și de expulzarea fătului.

Tipuri de anestezie pentru nașterea naturală:

Anestezia epidurală este cea mai frecventă formă de anestezie folosită în cazul nașterii naturale. Aceasta se administrează prin injectarea unui anestezic local în spațiul epidural, situat între măduva spinării și vertebrele lombare. Anestezia epidurală oferă o anestezie eficientă, care permite femeii să rămână conștientă și să participe la nașterea copilului ei.

Anestezia intravenoasă se administrează prin injectarea unui anestezic local în venă. Această formă de anestezie este mai puțin frecventă decât anestezia epidurală și este utilizată de obicei în cazul femeilor cărora le este contraindicată anestezia epidurală.

Anestezia locală se administrează prin injectarea unui anestezic local în zona colului uterin. Această formă de anestezie este utilizată de obicei pentru a reduce durerea cauzată de dilatarea colului uterin.

Nașterea prin cezariană

În cazul nașterii prin cezariană, anestezia este esențială pentru a reduce durerea și disconfortul cauzate de intervenția chirurgicală.

Tipuri de anestezie pentru nașterea prin cezariană:

Anestezia generală este cea mai frecventă formă de anestezie folosită în cazul nașterii prin cezariană. Aceasta se administrează prin inhalarea unui gaz sau prin injectarea unui medicament intravenos. Anestezia generală oferă o anestezie completă, care face ca femeia să fie inconștientă în timpul intervenției chirurgicale.

Anestezia epidurală poate fi, de asemenea, folosită în cazul nașterii prin cezariană. Aceasta oferă o modalitate eficientă, care permite femeii să rămână conștientă și să participe la nașterea copilului ei.

Deci, care este cea mai bună opțiune pentru tine?

Această decizie este una personală, care ar trebui luată în urma unei discuții cu medicul tău. Medicul tău va lua în considerare factori precum starea ta de sănătate, istoricul medical, tipul de naștere pentru care optezi și preferințele tale personale.

Iată câteva întrebări pe care le poți pune medicului tău pentru a lua o decizie în cunoștință de cauză:

Ce tipuri de anestezie sunt disponibile în spitalul în care voi naște? Care sunt avantajele și dezavantajele fiecărui tip de anestezie? Care este riscul de complicații asociate cu fiecare tip de anestezie? Care este anestezia care îmi oferă cea mai mare siguranță și confort?

Este important să te informezi cât mai bine despre opțiunile tale înainte de a lua o decizie. Acest lucru te va ajuta să te simți mai bine pregătită pentru nașterea copilului tău.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Latest from Blog