Ce trebuie să faci dacă bebelușul tău se îneacă mereu cu lapte- sfaturi utile de la specialiști

În primul rând, este important să consulți un medic pediatru pentru a exclude orice problemă de sănătate subiacentă care ar putea cauza dificultăți în alimentare sau înghițire.

Dacă bebelușul tău pare să se înece frecvent cu lapte, iată câteva sfaturi utile de la specialiști:

  1. Poziționare corectă a biberonului/sânului: Asigură-te că biberonul sau sânul sunt ținute într-o poziție care permite un flux constant de lapte, dar nu prea rapid. Acest lucru poate reduce riscul de înghițire în exces.
  2. Hrană în porții mici: Dacă observi că bebelușul se îneacă des, încearcă să-l hrănești în porții mai mici și să îi oferi puțin câte puțin.
  3. Sesizarea simptomelor de reflux gastroesofagian (RGE): Refluxul poate provoca înghițiri dificile. Consultă medicul dacă observi simptome precum vărsături frecvente, iritabilitate sau dificultăți în creșterea în greutate.
  4. Verificarea orificiului de alimentare al biberonului: Asigură-te că orificiul de pe tetină este potrivit pentru vârsta și stadiul de dezvoltare al bebelușului. Un orificiu prea mare poate duce la un flux prea rapid de lapte.
  5. Poziționarea corectă a bebelușului: Asigură-te că bebelușul este așezat într-o poziție confortabilă și că are capul ușor ridicat în timpul hrănirii.
  6. Evitarea supraaglomerării: Hrănește-l într-un mediu liniștit și fără distrageri pentru a-i permite să se concentreze asupra hranei.
  7. Supravegherea și intervenția rapidă: Supraveghează întotdeauna hrănirea și intervine imediat dacă observi că bebelușul se îneacă. Poziționează-l cu fața în jos peste braț, lovind-ușor pe spate pentru a încuraja eliminarea lichidului.
  8. Cere ajutorul unui specialist: Dacă problemele persistă, solicită sfatul unui specialist în lactație, un pediatru sau un specialist în dezvoltare infantilă.

În cazul oricăror îngrijorări sau semne de dificultate în alimentare, nu ezita să consulți medicul pentru evaluare și sfaturi personalizate.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Latest from Blog