Ce spun cercetările despre efectele uleiurilor esențiale asupra calmării durerilor din timpul nașterii

Cercetările asupra efectelor uleiurilor esențiale asupra calmării durerilor din timpul nașterii sunt încă în curs de desfășurare, dar există unele dovezi care sugerează că acestea pot fi o modalitate eficientă de a reduce durerea și de a îmbunătăți starea de spirit a femeilor în travaliu.

Un studiu din 2016 a constatat că femeile care au folosit ulei esențial de lavandă în timpul travaliului au avut o nevoie mai puțin de medicamente pentru durere decât cele care nu au folosit ulei esențial. Un alt studiu, din 2017, a constatat că femeile care au folosit ulei esențial de mușețel în timpul travaliului li s-a redus durerea și anxietatea.

Uleiurile esențiale cel mai frecvent utilizate pentru a calma durerile din timpul nașterii sunt de lavandă, mușețel, rozmarin, mentă, iasomie.

Aceste uleiuri esențiale pot fi folosite în diferite moduri: inhalate, aplicate pe piele sau prin intermediul masajului.

Este important să consultați un medic sau un terapeut certificat în aromaterapie înainte de a folosi uleiuri esențiale în timpul sarcinii sau al alăptării.

Iată câteva sfaturi pentru utilizarea uleiurilor esențiale în timpul nașterii:

Începeți să le folosiți devreme în sarcină, astfel încât să vă obișnuiți cu mirosul lor. Folosiți-le în cantități mici. Evitați să le aplicați pe pielea inflamată. Căutați uleiuri esențiale terapeutice.

Dacă sunteți interesată să încercați uleiurile esențiale în timpul nașterii, discutați cu medicul sau cu un terapeut certificat în aromaterapie pentru a obține mai multe informații.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Latest from Blog

Mini tarte cu ciuperci

Ciupercile sunt o sursă excelentă de vitamine și minerale, precum vitamina A, vitamina C, potasiu și

Prăjitură cu nucă

Nucile sunt o sursă excelentă de proteine, vitamine și minerale. Sunt bogate în acizi grași omega-3,