Ce să mănânci pentru a preveni balonarea pe parcursul sarcinii

/

Balonarea este o problemă frecventă care afectează multe femei în timpul sarcinii. Deși este de obicei inofensivă, balonarea poate fi inconfortabilă și poate provoca disconfort semnificativ.

 Balonarea poate provoca o senzație de presiune și plenitudine în abdomen, ceea ce poate fi inconfortabil și poate face dificilă găsirea unei poziții confortabile. Balonarea severă poate împinge diafragma în sus, făcând respirația mai dificilă. De asemenea,  poate pune presiune pe coloana vertebrală, provocând dureri de spate. Ea poate fi însoțită de constipație, diaree sau alte probleme digestive, printre altele.

Iată câteva alimente pe care să le consumi pentru a preveni balonarea în timpul sarcinii:

Fructe și legume bogate în fibre: Fibrele ajută la menținerea digestiei regulate și pot preveni constipația, care poate contribui la balonare. Alege fructe și legume precum mere, banane, pere, broccoli, morcovi și spanac.

Cereale integrale: Cerealele integrale sunt o altă sursă bună de fibre. Alege pâine integrală, paste integrale și orez brun.

Proteine ​​slabe: Proteinele slabe, cum ar fi carnea de pui la grătar, peștele și tofu, sunt ușor de digerat și pot ajuta la prevenirea balonării.

Grăsimi sănătoase: Grăsimile sănătoase, cum ar fi cele găsite în avocado, nuci și ulei de măsline, pot ajuta la menținerea sistemului digestiv să funcționeze fără probleme.

Iaurt: Iaurtul care conține culturi vii poate ajuta la menținerea echilibrului florei intestinale, ceea ce poate ajuta la prevenirea balonării.

Apă: Este important să bei multe lichide pe parcursul zilei, mai ales în timpul sarcinii. Apa ajută la menținerea organismului hidratat și poate ajuta la prevenirea constipației.

Iată câteva alimente de evitat pentru a preveni balonarea în timpul sarcinii:

Alimente grase sau prăjite: Alimentele grase sau prăjite pot fi greu de digerat și pot contribui la balonare.

Alimente picante: Alimentele picante pot irita stomacul și pot provoca balonare.

Alimente bogate în sodiu: Alimentele bogate în sodiu pot provoca retenție de apă și pot contribui la balonare.

Alimente care produc gaze: Alimentele precum varza, broccoli și fasolea pot provoca gaze și balonare.

Băuturi carbogazoase: Băuturile carbogazoase pot provoca balonare și gaze.

Cofeina: Cofeina poate provoca deshidratare, care poate contribui la balonare.

Pentru a evita balonarea în timpul sarcinii, este important să discuți cu medicul. Acesta te pot ajuta să determini cauza balonării și-ți poate recomanda modalități de a o gestiona.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Latest from Blog