Ce să faci când bebelușul refuză sânul- cum îl determini să sugă

Refuzul sânului poate fi o provocare pentru mămici, dar există câteva strategii pe care le poți încerca pentru a încuraja bebelușul să sugă.

Iată cum îți determina bebelușul să sugă:

  1. Vezi dacă micuțul se simte confortabil: Asigură-te că bebelușul este poziționat confortabil și că nu are parte de disconfort sau durere atunci când este pus la sân. Ajustează poziționarea și asigură-te că gura bebelușului acoperă baza sânului.
  2. Explorare senzorială: Bebelușii pot refuza sânul din cauza schimbărilor senzoriale. Permite-i să exploreze sânul cu mâinile și buzele înainte de a-l atașa. Poți folosi un deget curat pentru a stimula buzele și limba înainte de a oferi sânul.
  3. Stimularea reflecției de căutare: Masează ușor obrajii bebelușului sau atinge-i buzele cu sânul pentru a stimula reflecția de căutare. Aceasta poate declanșa dorința naturală de a suge.
  4. Schimbă mediul: Încearcă să alăptezi într-un mediu liniștit, fără distrageri sau zgomote. Apropierea de mama și de mediul liniștit poate face experiența mai plăcută pentru bebeluș.
  5. Respectă o rutină: Creați o rutină pentru alăptare astfel încât bebelușul să știe când să se aștepte să fie hrănit. Rutina poate oferi un sentiment de siguranță.
  6. Hidratare corespunzătoare: Asigură-te că bebelușul este bine hidratat. Uneori, setea poate afecta apetitul pentru alăptare.
  7. Încurajează suptul activ: Ajută bebelușul să realizeze supt activ prin așezarea unui deget curat în gura sa și stimularea ușoară a zonei de supt.
  8. Contact piele pe piele: Încearcă câteva minute contactul piele pe piele pentru a crea o legătură mai strânsă și pentru a încuraja suptul.
  9. Consultă un specialist: Dacă problema persistă, consultă un specialist în alăptare sau medicul pediatru pentru a exclude eventuale probleme medicale și pentru a primi îndrumare specifică pentru situația bebelușului tău.
  10. Fii calmă: Este important să rămâi calmă și să ai răbdare. Copiii pot simți tensiunea părinților, iar asta poate afecta procesul de alăptare.

Dacă bebelușul continuă să refuze sânul sau există îngrijorări legate de alimentație, este esențial să ceri sfatul medicului pediatru pentru a identifica și aborda problemele potențiale.

Latest from Blog