Cârnați din carne porc, vită și oaie

Anul acesta de sărbători vrei să pregătești singură cârnații?

Iată o rețetă simplă și delicioasă pentru a prepara cârnați din carne de porc, vită și oaie:

Ingrediente:

  • 500 g carne de porc (pulpă)
  • 300 g carne de vită (mușchi sau pulpa superioară)
  • 200 g carne de oaie (pulpă)
  • 150 g slănină afumată
  • 2 căței de usturoi, zdrobiți
  • 2 lingurițe sare
  • 1 linguriță piper negru proaspăt măcinat
  • 1 linguriță boia de ardei dulce
  • 1/2 linguriță boia de ardei iute (opțional)
  • 1/2 linguriță coriandru măcinat
  • 1/2 linguriță cimbru uscat
  • 1/4 linguriță nucșoară
  • 1/4 linguriță cuișoare măcinate
  • Budincă sau intestin de oaie (pentru împachetare)

Instrucțiuni:

  1. Pregătirea Cârnii:
    • Taie carnea de porc, vită și oaie în bucăți potrivite și să-le prin mașina de tocat carne.
    • Taie slănina în bucăți mici.
  2. Tocarea Cârnii:
    • Dă carnea și slănina prin mașina de tocat carne folosind o sită fină.
  3. Amestecarea Ingredientelor:
    • Într-un bol mare, amestecă carnea tocată de porc, vită și oaie.
    • Adaugă slănina tocată și usturoiul zdrobit.
    • Adaugă toate condimentele și amestecă bine.
  4. Umplerea Mațelor:
    • Înmoaie mațele de oaie sau porc în apă călduță timp de 30 de minute.
    • Umple mațele cu carne, folosind o mașină de umplut cârnați.
  5. Legarea și Uscarea:
    • Leagă cârnații la capete.
    • Lasă cârnații să se usuce timp de câteva ore într-un loc răcoros și bine aerisit, atârnați.
  6. Pregătirea Cârnaților:
    •  Cârnații pot fi prăjiți. afumați sau făcuți la grătar, după preferințe.
  7. Servirea:
    •  Cârnații se calzi, alături de garniturile preferate.

Bucură-vă de cârnații proaspeți și gustoși obținuți din carne de porc, vită și oaie! Poftă bună!

Latest from Blog