Călătoria cu avionul în timpul sarcinii: ce e bine să știi despre ea

Călătoria cu avionul în timpul sarcinii te poate determina să-ți faci griji în privința siguranței tale și a bebelușului.

Iată câteva aspecte importante pe care ar trebui să le iei în considerare atunci când te pregătești să călătorești cu avionul în timpul sarcinii:

  1. Consultă medicul: Înainte de a rezerva un bilet de avion, discută cu medicul tău despre călătoria planificată. El sau ea îți poate oferi sfaturi și evaluări specifice pentru situația ta, în funcție de stadiul sarcinii, istoricul medical și eventualele riscuri asociate cu zborul.
  2. Termenul sarcinii: Stadiul sarcinii este important. Majoritatea medicilor recomandă să eviți călătoriile cu avionul în primul și ultimul trimestru al sarcinii. Riscul de a dezvolta complicații este mai scăzut în trimestrul doi.
  3. Sfaturi pentru confort: Pentru a face călătoria mai confortabilă, alege un loc în avion care îți oferă spațiu pentru a te mișca și pentru a-ți întinde picioarele. Folosește centurile de siguranță în mod corespunzător și poartă o centură de siguranță cu pereți abdominali ajustabili pentru a proteja burtica.
  4. Hidratare și alimentație: Asigură-te că bei multă apă pentru a evita deshidratarea, care poate fi mai rapidă în timpul zborurilor. Ia cu tine gustări sănătoase pentru a menține nivelurile de energie.
  5. Tromboza venoasă profundă (TVP): Sarcina crește riscul de TVP, iar zborurile lungi pot crește acest risc. Încearcă să te ridici și să te miști periodic în timpul zborului și să faci exerciții cu picioarele pentru a menține circulația sanguină.
  6. Asigurare de călătorie: Verifică dacă asigurarea ta de sănătate acoperă eventualele necesități medicale care pot apărea în timpul călătoriei. Ar fi bine să ai o asigurare de călătorie suplimentară care să acopere situații de urgență.
  7. Durata zborului: Dacă trebuie să călătorești cu avionul pentru o perioadă lungă de timp, ia în considerare opririle intermediare pentru a te odihni și  a reduce disconfortul.
  8. Documentele necesare: Asigură-te că ai toate documentele necesare, inclusiv certificatul de la medic care atestă starea sarcinii și data când trebuie să naști.

În final, discută cu medicul tău înainte de a călători cu avionul în timpul sarcinii pentru a primi sfaturi personalizate și pentru a te asigura că poți călători fără probleme.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Latest from Blog