Budincă de chia

Budinca de chia este un desert sănătos și delicios, perfect pentru copii. Este bogată în nutrienți și are o serie de beneficii pentru sănătatea copiilor.  Semințele de chia sunt o sursă excelentă de acizi grași omega-3, esențiali pentru dezvoltarea creierului și a ochilor la copii.

 Budinca de chia este bogată în fibre, care ajută la digestie, la reglarea tranzitului intestinal și la menținerea sațietății. Semințele de chia conțin proteine, necesare pentru creșterea și dezvoltarea armonioasă a copiilor. Budinca de chia este o sursă vegetală de calciu, important pentru dezvoltarea oaselor și a dinților la copii. Semințele de chia conțin antioxidanți care protejează organismul copiilor împotriva radicalilor liberi.

 Budinca de chia este o sursă de energie naturală, oferindu-le copiilor suficientă energie pentru a se juca și a învăța. Ea poate fi preparată în diverse variante, cu fructe, miere, cacao, vanilie etc., pentru a se potrivi gusturilor copiilor.

Cum se prepară budinca de chia:

Ingrediente:

2 linguri de semințe de chia

100 ml de lapte (lapte de vacă, lapte vegetal)

1 linguriță de miere (opțional)

Fructe proaspete sau uscate (opțional)

Mod de preparare:

Se amestecă semințele de chia cu laptele și mierea (dacă se folosește) într-un recipient. Se acoperă recipientul și se pune la frigider peste noapte. Dimineața, se amestecă budinca și se adaugă fructele proaspete sau uscate după preferințe.

Sfaturi:

Puteți folosi diverse tipuri de lapte pentru a prepara budinca de chia: lapte de vacă, lapte de migdale, lapte de soia etc. Puteți adăuga diverse arome la budinca de chia: cacao, vanilie, scorțișoară etc. Budinca de chia se poate păstra la frigider timp de 3-4 zile.

Budinca de chia este o opțiune excelentă pentru o gustare sănătoasă și delicioasă pentru copii. Este bogată în nutrienți și are o serie de beneficii pentru sănătatea copiilor.

Latest from Blog