Brânză calcică de casă- rețetă și recomandări

Brânza calcică de casă pentru bebeluși este o opțiune sănătoasă și hrănitoare pentru a introduce calciul în dieta micuțului tău.

Iată o rețetă simplă și recomandări pentru a face brânza calcică de casă pentru bebeluși:

Ingrediente:

 • 1 litru de lapte integral nepasteurizat (poate fi de vacă sau de capră)
 • 2-3 linguri de suc de lămâie sau oțet alb (pentru a coagula laptele)
 • O sită sau tifon curat pentru scurgerea zerului
 • O oală
 • Termometru pentru gătit

Instrucțiuni:

 1. Adaugă laptele într-o oală și încălzește-l la aproximativ 85-90 de grade Celsius. Folosește un termometru pentru a verifica temperatura și evită supraîncălzirea sau fierberea laptelui.
 2. După ce ai atins temperatura corespunzătoare, redu focul și adaugă treptat suc de lămâie sau oțet în lapte, amestecând continuu. Continuă să încălzești ușor amestecul timp de încă 1-2 minute.
 3. Laptele va începe să se coaguleze și să se separe în bucăți solide (brânză) și lichid (zer). Dacă acest lucru nu se întâmplă, adaugă puțin mai mult suc de lămâie sau oțet și amestecă ușor până când coagularea are loc.
 4. Oprește focul și lasă amestecul să se odihnească timp de 10-15 minute pentru a permite separarea completă a zerului de brânză.
 5. Așază o sită sau un tifon curat deasupra unei vase pentru a colecta zerul și a lăsa brânza să se scurgă. Poți adăuga sare opțional pentru gust, dar pentru bebeluși, este recomandat să nu adaugi sare.
 6. Lasă brânza să se scurgă timp de aproximativ 2-3 ore sau până când ai obținut textura dorită. Cu cât o lași să se scurgă mai mult, cu atât va deveni mai densă.
 7. După ce brânza s-a scurs complet, poți brânza calcică bebelușului așa cum este sau o poți adăuga în diverse mâncăruri sau aperitive pentru cei mici.

Recomandări:

 1. Asigură-te că toate ustensilele și vasele folosite sunt curate și dezinfectate pentru a evita contaminarea brânzei.
 2. Folosește lapte integral pentru a asigura un conținut adecvat de grăsimi și calciu pentru bebeluși.
 3. Verifică întotdeauna temperatura laptelui pentru a evita supraîncălzirea sau arderea.
 4. Brânza poate fi păstrată în frigider timp de câteva zile. Asigură-te că o păstrezi într-un recipient sigilat.
 5. Consultă întotdeauna medicul pediatru sau specialistul în nutriție pentru a vte asigura că introducerea brânzei în dieta bebelușului este potrivită pentru vârsta și nevoile lui nutriționale.

Această rețetă simplă îți permite să faci brânza calcică de casă pentru bebeluși, oferindu-i micuțului tău un aport sănătos de calciu într-o formă naturală și delicioasă.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Latest from Blog