Fiecare femeie care așteaptă cu nerăbdare bucuriile maternității se întreabă dacă stilul ei de viață este cel mai bun pentru copilul ei nenăscut. Nu este neobișnuit ca multe persoane să-și dorească să-și schimbe stilul de viață în timpul sarcinii și să se înscrie la programul de antrenament personal de gimnastică de maternitate. Cel mai bun lucru pe care îl poate face o proaspătă mamă este să rămână activă în timpul sarcinii, deoarece aceasta îi susține sănătatea și a copilului ei. Există mai multe beneficii ale gimnasticii de maternitate în timpul sarcinii și are nenumărate efecte pozitive, precum: accelerează regenerarea după naștere, reduce incidența durerilor de spate, crește rata nașterii naturale, susține dezvoltarea fătului și îmbunătățește starea copilului, precum și funcțiile cognitive.
Gimnastica de maternitate cu antrenor personal
Atunci când alegi sau continui activitățile sportive în timpul sarcinii, trebuie luate în considerare următoarele puncte. Evită exerciții efectuate întins pe burtă, presa abdominală, ridicarea greutăților prea mari. De asemenea, este important să controlezi ritmul cardiac, care nu trebuie să depășească 140 de bătăi/minut. În această perioadă, merită să lași deoparte dispozitivele instabile și exercițiile de sărituri.
Diferite tipuri de antrenament pe trimestru
Viitoarele mame pot sprijini cel mai bine etapele de dezvoltare ale bebelușului cu un program de exerciții diferit pe trimestru.
În primul trimestru, în corpul mamei au loc schimbări hormonale puternice și este o situație de viață complet nouă atât din punct de vedere psihologic, cât și emoțional. În această perioadă, se recomandă reducerea sarcinii obișnuite, dar asta nu înseamnă inactivitate completă. De exemplu, mersul regulat, exercițiile de respirație sau chiar relaxarea pot fi făcute în siguranță, ceea ce ajută la introspecție. Scopul mișcării ar trebui să fie acela de a obține plăcere.
În al doilea trimestru , nivelul de energie crește și, din această cauză, viitoarele mămici sunt, de asemenea, mai pregătite pentru acțiune. Exercițiile de maternitate orientate în grup sau individuale pot fi începute din al doilea trimestru. Scopul gimnasticii de maternitate este pregătirea femeilor însărcinate pentru naștere și perioada postpartum. Printre altele, îmbunătățirea posturii, slăbirea mușchilor din jurul șoldurilor, exercițiile de respirație, exercițiile pentru mușchi de barieră și întărirea musculară vizată le ajută starea fizică și psihică.
În al treilea trimestru, ne adaptăm la greutatea fătului în creștere și la condiția fizică a mamei ușurând treptat sarcinile. Merita sa faci relaxare, exerciții de respirație si exerciții de mușchi diafragme pana la sfârșitul sarcinii, pentru ca viitoarea mămică să ajungă în sala de naștere in cea mai bună condiție fizica.
Viitoarele mămici care au făcut in mod regulat exerciții intensive, cum ar fi alergarea, înotul sau antrenamentele cu greutăți, nu trebuie să renunțe nici la sporturile lor preferate in timpul sarcinii. Ascultați semnalele propriului corp, moderați intensitatea și acordați o atenție deosebită înlocuirii adecvate a lichidelor. Cei care sunt începători în lumea exercițiilor fizice, nu ezitați să încerce diversele gimnastică de maternitate, yoga și pilates de maternitate sau orice formă de exercițiu destinat gravidelor efectuate sub supravegherea unui specialist si utilizarea unor saltele fitness de calitate, care amortizează cat mai bine greutatea si necesar saltele de antrenament cu efect antialunecare.
Mersul pe jos, întinderea, yoga și înotul sunt câteva dintre sporturile care ajută cel mai bine la îmbunătățirea sănătății bebelușului și a mamei, deoarece încurajează respirația și relaxarea musculară, o modalitate excelentă de a reduce durerea.