Beneficii tăierii întârziate a cordonului ombilical

Tăierea întârziată a cordonului ombilical (TTC) este practica de a lăsa cordonul ombilical netăiat timp de 1-3 minute după nașterea bebelușului. În mod tradițional, cordonul ombilical este tăiat imediat după naștere, dar studiile recente au arătat că tăierea întârziată poate avea o serie de beneficii pentru bebeluș.

Beneficiile TTC pentru bebeluș includ:

Creșterea nivelului de hemoglobină:

Tăierea întârziată a cordonului ombilical permite transferul unei cantități mai mari de sânge de la placentă la bebeluș, ceea ce duce la un nivel mai ridicat de hemoglobină. Hemoglobina este o proteină care transportă oxigenul în sânge.

Reducerea riscului de anemie prin deficit de fier:

Anemia prin deficit de fier este o afecțiune în care organismul nu are suficient fier. Studiile au arătat că bebelușii născuți cu TTC au un risc mai mic de a dezvolta anemie prin deficit de fier în primul an de viață.

Îmbunătățirea dezvoltării sistemului imunitar:

Tăierea întârziată a cordonului ombilical poate contribui la dezvoltarea sistemului imunitar al bebelușului. Cercetările au arătat că bebelușii născuți cu TTC au un număr mai mare de celule albe din sânge, care sunt importante pentru lupta împotriva infecțiilor.

Beneficiile TTC pentru mamă includ:

Reducerea riscului de sângerare postpartum:

Sângerarea postpartum este o sângerare abundentă care poate apărea după naștere. Studiile au arătat că tăierea întârziată a cordonului ombilical poate ajuta la reducerea riscului de sângerare postpartum.

Pericolele TTC:

Tăierea întârziată a cordonului ombilical nu este lipsită de riscuri. Un risc potențial este o infecție la nivelul locului de tăiere a cordonului ombilical. Cu toate acestea, acest risc este scăzut.

Recomandările pentru TTC:

Asociația Americană de Obstetrică și Ginecologie recomandă ca tăierea cordonului ombilical să aibă loc după ce acesta s-a oprit din pulsat. Acest lucru se întâmplă de obicei în termen de 1-3 minute după naștere.

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Latest from Blog