Bebelușul nu ia în greutate- posibile cauze și ce trebuie să faci

Dacă observi că bebelușul tău nu ia în greutate în mod corespunzător, este important să consulți un medic pediatru pentru o evaluare adecvată. Există mai multe cauze posibile pentru lipsa creșterii în greutate la un bebeluș, iar medicul va putea determina care este problema și îți va oferi recomandări specifice.

Iată câteva posibile cauze și ce ar trebui să faci dacă bebelușul nu ia în greutate:

  1. Alăptare inadecvată sau formula necorespunzătoare: Dacă bebelușul nu primește suficientă hrană sau nu este hrănit corespunzător, acest lucru poate duce la scăderea în greutate. Dacă alăptezi, apelează la un consultant în lactație sau la medic pentru a te asigura că bebelușul se hrănește corect. Dacă utilizezi formulă, verifică dacă formula este potrivită pentru vârsta și nevoile bebelușului.
  2. Probleme medicale: Unele probleme medicale pot afecta creșterea în greutate a bebelușului. Acestea pot include infecții, reflux gastroesofagian, intoleranțe alimentare sau alergii. Medicul va efectua evaluări și teste pentru a exclude aceste probleme și pentru a le trata corespunzător, dacă este cazul.
  3. Intoleranțe sau alergii alimentare: Unii bebeluși pot dezvolta intoleranțe la anumite alimente sau pot avea alergii la proteinele din laptele de vacă sau la alte alimente. Acest lucru poate duce la dificultăți în creșterea în greutate. Medicul poate recomanda teste de alergie sau schimbarea dietei pentru a gestiona aceste probleme.
  4. Probleme de absorbție: Anumite afecțiuni medicale, precum boala celiacă sau alte probleme gastrointestinale, pot afecta absorbția nutrienților din alimente. Medicul poate efectua teste pentru a verifica dacă aceste probleme sunt prezente.
  5. Probleme de hrănire: Un bebeluș poate avea dificultăți în a se hrăni din cauza problemelor de supt sau înghițire. Medicul poate evalua aceste aspecte și îți poate oferi sfaturi privind hrănirea bebelușului.
  6. Stres sau anxietate: Stresul sau anxietatea pot afecta apetitul bebelușului și, implicit, creșterea în greutate. Este important să creezi un mediu relaxant și plăcut când îl hrănești.

Este esențial să mergi imediat la medic dacă observi că bebelușul nu ia în greutate sau scade în greutate. Un medic pediatru va putea determina cauza și va putea stabili un plan de tratament sau de gestionare corespunzător pentru a asigura sănătatea și creșterea adecvată a bebelușului tău.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Latest from Blog