Analize sarcină în trimestrul 1

Analizele efectuate în timpul primului trimestru de sarcină sunt esențiale pentru monitorizarea sănătății mamei și a fătului în dezvoltare.

Iată câteva dintre analizele obișnuite realizate în primul trimestru de sarcină:

1. Testul de sarcină: Adesea, primul semn al sarcinii este un test de sarcină pozitiv. Acest test detectează nivelurile crescute de hormon hCG în urină sau sânge.

2. Determinarea grupei sanguine și Rh: Acest test stabilește grupa de sânge și factorul Rh al mamei, informații importante în cazul în care este necesară administrarea de Rhogam pentru a preveni complicații în sarcină.

3. Hemograma: Analiza hemoleucogramă măsoară numărul de celule sanguine, inclusiv globulele roșii, globulele albe și trombocitele. Aceasta ajută la depistarea anemiei și a altor probleme de sânge.

4. Analiza urinei: Verificarea urinei poate depista prezența infecțiilor urinare și poate furniza informații despre funcționarea rinichilor și a vezicii urinare.

5. Testul Papanicolau: Dacă nu ați avut un test Papanicolau recent, medicul poate efectua acest test pentru a verifica starea colului uterin și pentru a exclude prezența anumitor afecțiuni.

6. Testul de screening pentru boli cu transmitere sexuală: În unele cazuri, medicul poate recomanda un test de screening pentru boli cu transmitere sexuală (cum ar fi HIV, sifilis sau hepatita B) pentru a proteja sănătatea mamei și a fătului.

7. Ecografie de confirmare: O ecografie transvaginală sau abdominală poate fi efectuată pentru a confirma sarcina și pentru a verifica dacă aceasta este situată în uter (și nu în afara lui, ceea ce ar putea fi o sarcină ectopică).

8. Testul pentru sindrom Down și alte anomalii cromozomiale: În funcție de vârstă și de factorii de risc, medicul poate recomanda teste precum testul dublu test sau testul triplu pentru a evalua riscul de anomalii cromozomiale.

9. Testul pentru infecții transmisibile sexual: Uneori, medicul poate verifica prezența infecțiilor precum sifilisul sau HIV pentru a proteja sănătatea mamei și a fătului.

Acestea sunt câteva dintre analizele obișnuite efectuate în primul trimestru de sarcină. Este important să discuți cu medicul tău pentru a determina care sunt analizele potrivite pentru cazul tău și pentru a stabili un plan de îngrijire prenatală adecvat.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Latest from Blog

Maioneză rapidă

Maioneza este un sos versatil și delicios, perfect pentru sandvișuri, salate, cartofi prăjiți sau chiar ca