Analize sarcină în trimestrul 1

Analizele efectuate în timpul primului trimestru de sarcină sunt esențiale pentru monitorizarea sănătății mamei și a fătului în dezvoltare.

Iată câteva dintre analizele obișnuite realizate în primul trimestru de sarcină:

1. Testul de sarcină: Adesea, primul semn al sarcinii este un test de sarcină pozitiv. Acest test detectează nivelurile crescute de hormon hCG în urină sau sânge.

2. Determinarea grupei sanguine și Rh: Acest test stabilește grupa de sânge și factorul Rh al mamei, informații importante în cazul în care este necesară administrarea de Rhogam pentru a preveni complicații în sarcină.

3. Hemograma: Analiza hemoleucogramă măsoară numărul de celule sanguine, inclusiv globulele roșii, globulele albe și trombocitele. Aceasta ajută la depistarea anemiei și a altor probleme de sânge.

4. Analiza urinei: Verificarea urinei poate depista prezența infecțiilor urinare și poate furniza informații despre funcționarea rinichilor și a vezicii urinare.

5. Testul Papanicolau: Dacă nu ați avut un test Papanicolau recent, medicul poate efectua acest test pentru a verifica starea colului uterin și pentru a exclude prezența anumitor afecțiuni.

6. Testul de screening pentru boli cu transmitere sexuală: În unele cazuri, medicul poate recomanda un test de screening pentru boli cu transmitere sexuală (cum ar fi HIV, sifilis sau hepatita B) pentru a proteja sănătatea mamei și a fătului.

7. Ecografie de confirmare: O ecografie transvaginală sau abdominală poate fi efectuată pentru a confirma sarcina și pentru a verifica dacă aceasta este situată în uter (și nu în afara lui, ceea ce ar putea fi o sarcină ectopică).

8. Testul pentru sindrom Down și alte anomalii cromozomiale: În funcție de vârstă și de factorii de risc, medicul poate recomanda teste precum testul dublu test sau testul triplu pentru a evalua riscul de anomalii cromozomiale.

9. Testul pentru infecții transmisibile sexual: Uneori, medicul poate verifica prezența infecțiilor precum sifilisul sau HIV pentru a proteja sănătatea mamei și a fătului.

Acestea sunt câteva dintre analizele obișnuite efectuate în primul trimestru de sarcină. Este important să discuți cu medicul tău pentru a determina care sunt analizele potrivite pentru cazul tău și pentru a stabili un plan de îngrijire prenatală adecvat.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Latest from Blog