Alimente pe care le poate consuma o femeie seara pentru a avea un somn liniștit

/

Există câteva alimente care pot fi consumate seara și care pot contribui la un somn liniștit.

Alimentele care pot fi consumate seara pentru un somn liniștit:

  1. Caju și migdale: Aceste nuci conțin triptofan, un aminoacid care ajută la producerea de serotonină și melatonină, două substanțe care susțin somnul. Consumați o mână de caju sau migdale crude sau uscate înainte de culcare.
  2. Banane: Bananele sunt o sursă bună de potasiu și conțin, de asemenea, triptofan. Acestea pot ajuta la relaxare și somn. Puteți mânca o banană ca gustare înainte de culcare sau o puteți adăuga într-un iaurt sau terci de ovăz.
  3. Produse lactate: Unele produse lactate, cum ar fi laptele cald sau iaurtul, conțin triptofan și pot ajuta la inducerea somnului. Asigurați-vă că alegeți produse lactate ușoare și evitați-le pe cele foarte bogate în grăsimi.
  4. Ceaiuri de plante: Ceaiurile de plante, cum ar fi ceaiul de mușețel, ceaiul de lavandă sau ceaiul de mentă, pot fi reconfortante și pot induce relaxarea. Acestea pot fi o alegere excelentă pentru a încheia ziua și a pregăti corpul și mintea pentru somn.
  5. Somon și alte pești grași: Peștele gras, cum ar fi somonul, macroul sau sardinele, sunt surse bogate de acizi grași omega-3, care au demonstrat că susțin un somn sănătos. Consumați pește la cină pentru a obține beneficiile acestor acizi grași.
  6. Miere: Adăugarea unei cantități mici de miere într-o ceașcă de ceai de plante cald poate fi o modalitate plăcută și naturală de a induce relaxarea și somnul. Mierea conține glucoză, care poate crește nivelul de insulină și favorizează absorbția triptofanului în creier.

Este important să luați în considerare și alți factori care pot influența calitatea somnului, cum ar fi evitarea alimentelor grele, grase sau picante înainte de culcare, limitarea consumului de cofeină și evitarea excesului de lichide înainte de culcare pentru a minimiza necesitatea de a se trezi pentru a merge la toaletă.

De asemenea, creați un mediu de dormit confortabil și răcoros, reducând expunerea la lumina albastră a ecranelor și menținând o rutină regulată de culcare. Dacă aveți dificultăți semnificative în obținerea unui somn liniștit, este întotdeauna recomandat să discutați cu medicul dumneavoastră.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Latest from Blog