Alimentația echilibrată în timpul sarcinii gemelare- ce trebuie să conțină ea

/

Alimentația echilibrată în timpul sarcinii gemelare este esențială pentru sănătatea ta și a bebelușilor. Sarcina gemelară implică o nevoie crescută de nutrienți, deoarece trebuie să hrănești doi fetuși în dezvoltare.

Iată ce trebuie să conțină o alimentație echilibrată în timpul sarcinii gemelare:

  1. Proteine: Proteinele sunt fundamentale pentru dezvoltarea sănătoasă a bebelușilor și pentru creșterea masei musculare. Include în dietă surse de proteine precum carne slabă (pui, curcan, vită slabă), pește, ouă, leguminoase (fasole, linte, năut), produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi și nuci.
  2. Calciu: Calciul este esențial pentru dezvoltarea oaselor și a dinților bebelușilor. Consumă produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi, precum iaurtul și laptele degresat, broccoli, spanac și tofu.
  3. Fier: Nevoia de fier crește în timpul sarcinii gemelare, pentru a susține creșterea sângelui matern și a bebelușilor. Consumă carne roșie slabă, pui, pește, leguminoase și cereale fortificate cu fier.
  4. Acid folic: Acidul folic este important pentru prevenirea malformațiilor congenitale. Găsești acid folic în legume cu frunze verzi, citrice, fasole și cereale fortificate cu acid folic.
  5. Fibre: Fibrele ajută la prevenirea constipației, o problemă comună în timpul sarcinii. Consumă fructe și legume proaspete, cereale integrale și leguminoase.
  6. Grăsimi sănătoase: Grăsimile sănătoase sunt esențiale pentru dezvoltarea creierului bebelușilor. Include uleiuri nesaturate (ulei de măsline, ulei de rapiță), avocado, nuci și semințe în alimentația ta.
  7. Carbohidrați: Carbohidrații oferă energie necesară pentru sarcina gemelară. Alege carbohidrați complecși din cereale integrale, orez brun, pâine integrală și paste din făină integrală.
  8. Apă: Hidratarea este crucială în timpul sarcinii. Bea multă apă pentru a te menține hidratată, mai ales că nevoia de lichide crește în timpul sarcinii.
  9. Suplimente: De obicei, medicul tău îți va recomanda suplimente, cum ar fi acid folic, fier și calciu, pentru a asigura că primești toți nutrienții necesari. Asigură-te că urmezi sfaturile medicului.
  10. Porții controlate: Cu toate că trebuie să mănânci mai mult în timpul sarcinii gemelare, este important să nu exagerezi cu porțiile. Consumul în exces poate duce la luarea excesivă în greutate, ceea ce poate avea riscuri pentru sănătate.

În cele din urmă, consultă întotdeauna medicul tău sau un specialist în nutriție prenatală pentru a dezvolta un plan de alimentație adecvat nevoilor tale individuale în timpul sarcinii gemelare. Fiecare sarcină este unică, iar necesitățile nutriționale pot varia de la o mamă la alta.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Latest from Blog