Alergie în timpul sarcinii: cauze, simptome, tratament

Pregnant young woman sneezing and wipes nose with napkin during walking in spring park. Flu season, cold rhinitis. Allergic people. Sick person.

Alergiile sunt o afecțiune comună care poate afecta pe oricine, inclusiv femeile însărcinate. De fapt, se estimează că până la 20% dintre femeile însărcinate vor experimenta alergii.

Cauzele alergiilor în timpul sarcinii

Alergiile sunt cauzate de un răspuns anormal al sistemului imunitar la o substanță inofensivă, cunoscută sub numele de alergen. Când o persoană alergică intră în contact cu un alergen, sistemul său imunitar produce anticorpi numiți imunoglobulină E (IgE). Acești anticorpi se leagă de celule mastocite din organism, care eliberează substanțe chimice precum histamina. Histamina provoacă simptomele de alergie.

Există o serie de factori care pot crește riscul de a dezvolta alergii în timpul sarcinii, inclusiv: istoricul personal sau familial de alergii; antecedente de astm, expunerea la alergeni la un nivel ridicat, printre altele.

Simptomele alergiei în timpul sarcinii

Simptomele alergiei în timpul sarcinii pot varia de la ușoare la severe și pot include: strănut, nas care curge sau înfundat, ochi apoși sau mâncărimi, mâncărime sau erupții cutanate, umflarea feței, buzelor sau limbii, dificultăți de respirație.

Tratamentul alergiei în timpul sarcinii

Există o serie de modalități de a trata alergiile în timpul sarcinii, inclusiv:

Evitarea alergenilor: Cel mai bun mod de a trata alergiile este să evitați alergenii care le declanșează.

Medicamente: Există o serie de medicamente care pot fi utilizate pentru a trata alergiile în timpul sarcinii, inclusiv antihistaminice și decongestionante.

Imunoterapie: Imunoterapia este un tratament care poate ajuta la reducerea severității alergiilor.

Sfaturi pentru femeile însărcinate ce fac alergie

Discutați cu medicul dumneavoastră despre alergii. Dezvoltați un plan de gestionare a alergiilor. Țineți mereu la îndemână medicamente pentru alergii. Purtați o brățară de alertă medicală care să indice alergiile cu care vă confruntați. Conștientizați rapid simptomele anafilaxiei și solicitați imediat asistență medicală dacă le experimentați.

Alergiile pot fi o afecțiune frustrantă și inconfortabilă, dar pot fi gestionate cu succes în timpul sarcinii. Discutați cu medicul despre cele mai bune modalități de a vă trata alergiile și de a vă proteja propria sănătate, cât și pe cea a bebelușului.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Latest from Blog