Alegerea unei echipe de naștere

baby, infant, born
Photo by eloisa on Pixabay

Selectarea echipei ideale pentru tine și copilul tău este o decizie critică. Asigurați-vă că vă împărtășesc viziunea despre naștere, că vă oferă liniștea că totul va decurge conform planului și că respectă toate dorințele pe care le puteți avea în timpul experienței.

Înainte de a alege un furnizor pentru nașterea dumneavoastră, este înțelept să realizați cel puțin două interviuri. Acest lucru vă va oferi o perspectivă asupra abilităților și experienței lor înainte de a lua decizia finală.

1. Vă simțiți confortabil cu ea

Atunci când alegi o echipă de naștere, este esențial să te simți în largul tău cu cei care te vor sprijini în timpul sarcinii. Acest lucru este valabil mai ales atunci când vine vorba de naștere – o experiență intens emoțională și fizic solicitantă atât pentru mamă, cât și pentru copil.

Atunci când selectați un medic ginecolog sau o moașă, este esențial ca aceștia să se potrivească preferințelor și personalității dumneavoastră. Ambii profesioniști din domeniul sănătății sunt pe deplin calificați pentru a vă oferi îngrijiri de specialitate pentru dumneavoastră și pentru bebelușul dumneavoastră; cu toate acestea, selectarea unui furnizor cu care vă simțiți confortabil și în care puteți avea încredere este primordială.

Dacă simțiți că moașa dvs. nu susține o abordare naturală, cu intervenții reduse, a nașterii, ar putea fi timpul pentru o actualizare. Moașele au o abordare mai holistică a sănătății femeilor, astfel încât este mai probabil ca acestea să ia în considerare bunăstarea emoțională a pacientelor atunci când sugerează intervenții sau medicamente în timpul travaliului și al nașterii.

Moașa dvs. vă poate oferi diverse poziții și tehnici de gestionare a durerii care pot întârzia sau elimina utilizarea medicamentelor, cum ar fi epiduralele, în funcție de obiectivele dvs. pentru naștere. De asemenea, vă poate îndruma către un obstetrician-ginecolog dacă stabilește că nașterea dvs. este prea complexă sau cu risc ridicat pentru ca ei să se ocupe singuri.

În plus, ar trebui să aveți libertatea de a lucra cu moașa dumneavoastră în orice cadru la alegere – acasă, la un centru de naștere sau la spital. Acest lucru vă oferă un control maxim asupra îngrijirii dumneavoastră și vă permite să luați decizii în cunoștință de cauză cu privire la modul cel mai bun de a proceda în ceea ce privește planificarea nașterii.

Dacă nu sunteți sigură ce profesionist din domeniul sănătății este cel mai potrivit pentru dumneavoastră, întrebați-vă prietenii și familia despre experiențele lor cu ambele tipuri de asistență medicală. În plus, faceți cercetări cu privire la ambii furnizori de asistență medicală pentru a obține o mai bună înțelegere a ceea ce oferă fiecare și cum vă face să vă simțiți.

2. Vă simțiți susținută

Unul dintre cele mai mari beneficii pe care le puteți primi de la o moașă este compasiunea și înțelegerea pe care o are față de dumneavoastră ca individ, nu doar ca bebeluș. Ea înțelege planul tău de naștere și se asigură că ai tot sprijinul necesar pentru a avea o experiență optimă.

Ea îți oferă spațiul și timpul necesar pentru a fi tu însăți, fiind în același timp dispusă să colaboreze cu tine dacă apare ceva neașteptat în timpul travaliului. Acest lucru poate implica sugerarea anumitor intervenții, dar ea nu te va abate niciodată de la planul tău inițial decât dacă este esențial pentru bunăstarea mamei și a bebelușului.

Selectarea unei echipe de naștere este o decizie esențială atât pentru tine, cât și pentru bebelușul tău în timpul sarcinii. Atunci când vă simțiți în siguranță cu echipa pe care o selectați, vă poate fi mai ușor să vă lăsați corpul și bebelușul să vă ghideze procesul nașterii.

Găsirea unei echipe se face cel mai bine vorbind cu mai mulți furnizori diferiți și întrebându-i despre serviciile lor, cum ar fi doulas sau cursuri de naștere. S-ar putea să doriți să căutați pe cineva care lucrează fie într-un centru de naștere, fie de acasă.

Când căutați o moașă, asigurați-vă că este licențiată și certificată în statul dumneavoastră. Acest lucru este esențial dacă intenționați să efectuați nașteri acolo.

De asemenea, ar trebui să vă asigurați că moașa dvs. este o asistentă medicală moașă certificată (CNM). CNM-urile sunt asistente medicale care au urmat aceeași pregătire riguroasă ca și moașele și pot practica în spitale – ceea ce le face ideale pentru cei care ar prefera ca nașterea să aibă loc acolo, dar nu doresc să lucreze cu un obstetrician.

3. Simțiți că puteți avea încredere în ea

Echipa ta de naștere este formată din medicul tău, moașa, doula și alte persoane care vor fi alături de tine pe tot parcursul sarcinii, al travaliului și după. Este esențial să alegeți o echipă care să vă susțină dorințele și să vă asigure o experiență plăcută pentru toți cei implicați.

Atunci când vă intervievați medicul, moașa sau doula, întrebați-i despre filozofia lor cu privire la naștere și despre modul în care v-ar sprijini dacă ați dori să faceți schimbări în timpul procesului. Obținerea unei perspective asupra alegerilor sale vă va permite să decideți dacă este potrivită pentru nașterea dumneavoastră.

De asemenea, probabil că vă poate ajuta în crearea unui plan de naștere, care poate fi o modalitate excelentă de a vă garanta că nu va face schimbări decât dacă este absolut necesar, ceea ce este esențial pentru a avea o experiență de naștere sigură și pozitivă.

O puteți ajuta să se simtă împuternicită ținându-i mâna și oferindu-i sprijin moral în timpul nașterii, mai ales dacă are dureri sau se simte izolată. Acest tip de prezență va contribui în mare măsură la asigurarea confortului în această perioadă dificilă.

Discuția cu partenerul sau viitoarea mamă în prealabil despre preferințele ei în timpul travaliului poate fi benefică. Acest lucru ar putea include să îi oferiți un masaj, să treceți în revistă cu ea planurile de naștere și pur și simplu să fiți prezenți pentru ea în primele etape.

Îi puteți fi de mare ajutor în timpul travaliului ajutând-o să-și facă bagajele și să se pregătească pentru sosirea la spital. S-ar putea să se simtă reconfortată de faptul că își organizează toate lucrurile înainte de sosire, oferindu-i o sursă de confort. Mai mult, o puteți ține de mână în timp ce cântați, încurajând-o să împingă mai tare în timpul contracțiilor. Acest lucru o va ajuta să se concentreze pe sarcina pe care o are de îndeplinit și va încuraja progresul în continuare pe parcursul contracțiilor.

4. Simțiți că puteți pune întrebări

Selectarea unei echipe de naștere este una dintre cele mai importante decizii pe care le veți lua, deoarece va modela toate aspectele experienței dumneavoastră în timpul sarcinii, nașterii și postpartum. Să vă acordați timp pentru a selecta persoanele în care puteți avea încredere și cu care vă simțiți bine să lucrați este esențial pentru confort, siguranță și succes în procesul nașterii.

Atunci când căutați o moașă, este esențial să le puneți întrebări despre filozofia și abordarea lor față de naștere. Răspunsurile pe care le veți primi vă vor permite să stabiliți dacă sunt potrivite pentru cerințele și dorințele dumneavoastră.

Dacă luați în considerare nașterea naturală, asigurați-vă că vă documentați cu privire la sprijinul lor pentru aceasta și la politicile lor privind intervențiile. În plus, verificați dacă centrul de nașteri sau spitalul în care intenționați să nașteți poate oferi toate îngrijirile necesare pentru o naștere reușită.

Este benefic să fii sinceră cu tine însăți cu privire la personalitatea ta și la ceea ce ai nevoie de la o echipă de naștere. Sunteți o dependentă de informații care are nevoie de multă educație și sprijin practic? Aveți nevoie de cineva care să vă ajute să vă mențineți calmă și concentrată în timpul travaliului?

Odată ce aveți aceste date, începeți să vă educați cu privire la diferitele opțiuni care vă sunt disponibile. Citiți cărți, bloguri și resurse online legate de naștere și de opțiunile dumneavoastră.

Odată ce sunteți pregătită, începeți să intervievați potențialii membri ai echipei dumneavoastră de naștere. Alocați-vă timp pentru a intervieva fiecare potențial candidat și puneți-le toate întrebările dumneavoastră.

Este esențial să vă amintiți că nașterea este un proces complicat și imprevizibil. Aveți control total asupra celor care se alătură echipei dumneavoastră, așa că nu vă simțiți obligată să păstrați anumite persoane dacă nu îndeplinesc toate cerințele dumneavoastră.

5. Simțiți că puteți spune nu

Moașele sunt profesioniști în domeniul sănătății care lucrează îndeaproape cu femeile pe tot parcursul sarcinii. Ele oferă îngrijire prenatală, aduc pe lume copii și oferă sprijin pentru alăptare. Mai mult, moașele sunt specializate în nașteri cu risc scăzut și tehnologie redusă pentru mamele care doresc să renunțe la intervenții chirurgicale, epidurale sau medicamente care induc travaliul.

Acestea pot lucra cu dumneavoastră pentru a elabora un plan de naștere. Acesta ar trebui să includă locul și modul în care doriți să vă nașteți copilul, precum și orice strategii de gestionare a durerii, dacă durerea devine o problemă.

Selectarea unei echipe de naștere poate fi o decizie copleșitoare pentru unele persoane. Dacă simțiți vreo incertitudine, este esențial să apelați la sprijin și consiliere cât mai curând posibil, astfel încât să puteți face cea mai bună alegere atât pentru dumneavoastră, cât și pentru bunăstarea bebelușului dumneavoastră.

O modalitate de a găsi o moașă calificată este să vă consultați medicul obstetrician sau ginecologul; aceștia vă pot sugera un furnizor cu experiență. Puteți, de asemenea, să cereți recomandări familiei și prietenilor.

Apoi, cercetați experiența moașei dumneavoastră. Puneți-i câteva întrebări despre anii de practică și dacă a lucrat cu femei însărcinate din cultura, etnia, religia, structura familiei, orientarea sexuală sau orice altă circumstanță unică.

De exemplu, dacă aveți un istoric de traume și sunteți neliniștită în legătură cu nașterea, este înțelept să găsiți o moașă care are experiență de lucru cu persoane aflate în circumstanțe similare.

Echipa dumneavoastră de naștere vă va ajuta să vă simțiți calmă, susținută și liniștită pe tot parcursul travaliului și al nașterii. Acest lucru este deosebit de important pentru femeile care sunt mame pentru prima dată sau care au avut experiențe dificile la naștere în trecut. În plus, este esențial ca însoțitorul sau partenerul ei de naștere să rămână calm și să o susțină pe tot parcursul acestei experiențe, de asemenea.

Latest from Blog