Află cum poți să încetinești procesul de îmbătrânire a pielii

Tinerețea fără bătrânețe nu există din păcate. Dar, să ai o piele cu un aspect tânăr, apelând la unele trucuri sau sfaturi, Da! Pentru a reuși acest lucru, este esențial să ai cea mai bună igienă zilnică, în primul rând.

Cu alte cuvinte, trebuie să ai o hidratare corectă, să mănânci sănătos și echilibrat, să dormi suficient, să ai o activitate fizică regulată, dar și să apelezi la o clinică de dermatologie din Cluj, pentru cele mai bune sfaturi.

Hidratarea corectă

Hidratarea este esențială pentru a asigura buna funcționare a organismului. Este la fel de importantă și pentru o piele frumoasă. Epiderma noastră are nevoie de hidratare atât de la interior. Este recomandat să se bea măcar 1,5 litri în fiecare zi.

Dacă ai o activitate sportivă să mărești acest aport de apă. Bineînțeles că poți miza și pe ceaiuri pentru o hidratare suficientă.

Cum trebuie să se procedeze? Este foarte simplu. În fiecare zi, trebuie să bei:

  • un pahar de apă dimineața, pentru a elimina toxinele acumulate în timpul nopții,
  • un pahar de apă sau un ceai din plante dimineața,
  • un pahar de apă înainte de prânz pentru a îmbunătăți digestia,
  • un pahar de apă la prânz,
  • un pahar de apă sau un ceai din plante după-amiaza,
  • un pahar de apă înainte de cină pentru a asigura o bună digestie,
  • un pahar de apă la cină,
  • un pahar de apă înainte de culcare.

Cu cât vei bea mai multă apă, cu atât vei permite mai mult corpului să elimine mai ușor toxinele. Apa este cel mai bun drenant. Este cea care îi va permite pielii să se afle în cea mai bună stare de sănătate. O piele mai bine hidratată se va apăra mai bine contra agresiunilor exterioare.

Beneficiile somnului

Somnul este un atu de preț atunci când vorbim despre cea mai frumoasă piele și acest lucru ți-l va spune și un specialist dermatolog. Noaptea, atunci când dormim, pielea se regenerează și celulele se reînnoiesc. Cu cât vei respecta mai bine ciclurile somnului, cu atât vei avea o piele mai frumoasă, mai sănătoasă și cu un aspect mai tânăr.

Atunci când nu ne odihnim, avem tendința de a mânca alimente bogate în zahăr sau grăsimi. Acestea ne oferă confort și energie pe termen scurt. Dar aceasta nu este o soluție! Se recomandă să dormim cel puțin 7 ore pe noapte într-un dormitor curat, neîngrădit, bine ventilat și nu supraîncălzit.

La fel de important este să se evite stresul. Mai ales atunci când vrei să ai cea mai bună rutină anti-age, deoarece acesta acționează activ pentru a denatura bariera protectoare a epidermei tale. Pentru a lupta contra procesului de îmbătrânire al pielii este important ca pe lângă somn, să ai o activitate fizică regulată, să ai și momente de relaxare sau să începi să meditezi, de exemplu.

Somnul joacă, de asemenea, un rol major dacă vrei să reduci îmbătrânirea pielii. Un somn odihnitor nu este bun doar pentru sănătatea ta, ci te va ajuta și să îți menții o piele frumoasă. În timpul nopții, țesutul pielii se regenerează și produce un hormon de creștere care întărește elasticitatea epidermei tale. Atunci când nu dormi suficient, corpul secretă cortizol care, în cantități mari și pe termen lung, duce la îmbătrânirea celulară a pielii.

Un specialist în dermatologie îți va spune de asemenea, că o rutină de înfrumusețare este un lucru la fel de important. O piele sănătoasă, în cea mai bună stare de sănătate este o piele curată. Dimineața și seara, trebuie să îți cureți bine pielea. Alege produse neagresive.

Hidratează de asemenea, pielea dimineața și seara. Aplică o cremă de zi dimineața și o cremă de noapte seara. Bineînțeles, este o idee bună să optezi pentru produse hidratante antirid. Dacă porți machiaj, nu uita să alegi o cremă hidratantă fluidă.

Aceasta va fi absorbită mai repede și vei putea apoi să aplici machiajul. Pentru a combate ridurile din jurul gurii sau al ochilor, optează pentru produse specifice de îngrijire a pielii, care sunt mai eficiente.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Latest from Blog