Administrarea preventivă a antitermicelor după vaccinare. Ce spun specialiști

Administrarea preventivă a antitermicelor după vaccinare este o practică controversată, care a fost dezbătută de specialiști în ultimii ani.

Argumentele în favoarea administrării preventive a antitermicelor:

Poate reduce riscul de apariție a reacțiilor adverse severe, cum ar fi convulsiile febrile. Poate îmbunătăți confortul copilului și poate facilita recuperarea după vaccinare.

Argumentele împotriva administrării preventive a antitermicelor:

Poate masca semnele unei reacții adverse grave, cum ar fi o reacție anafilactică. Poate duce la supradozajul cu medicamente, mai ales la copiii mici. Poate reduce eficacitatea vaccinului.

Recomandările actuale:

În prezent, recomandările actuale ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) sunt de a nu administra antitermice copiilor înainte de vaccinare, ci doar în cazul în care aceștia prezintă febră.

Aceste recomandări se bazează pe studii care au arătat că administrarea preventivă a antitermicelor nu contribuie la reducerea riscului de apariție a reacțiilor adverse severe, cum ar fi convulsiile febrile. De asemenea, aceste studii au arătat că administrarea preventivă a antitermicelor poate duce la supradozajul cu medicamente și la o scădere a eficacității vaccinului.

Cu toate acestea, există și specialiști care susțin că administrarea preventivă a antitermicelor poate fi benefică în unele cazuri, cum ar fi la copiii cu antecedente de convulsii febrile sau la copiii cu vârsta sub 6 luni.

În cele din urmă, decizia de a administra sau nu antitermice copiilor după vaccinare este o decizie personală, care trebuie luată de părinți după consultarea cu medicul pediatru.

Latest from Blog