ADHD si ADD: care este diferența dintre acestea

ADHD și ADD sunt doi termeni care au fost utilizați în trecut pentru a descrie tulburări ale atenției, dar acum ADHD (Tulburarea de Hiperactivitate cu Deficit de Atenție) este termenul mai des folosit și cuprinde diverse subtipuri ale acestei tulburări. În esență, ADD (Deficit de Atenție) este considerat o formă mai veche a ADHD-ului și nu mai este întotdeauna folosit ca termen independent.

 ADHD este împărțit în trei subtipuri principale:

Predominant hiperactiv-impulsiv:

Persoanele cu acest subtip manifestă în mod evident comportamente hiperactive și impulsive. Sunt agitate, nu stau locului, pot avea dificultăți în așteptarea rândului și pot să vorbească excesiv.

Predominant inatent:

Acest subtip se referă la persoanele care au dificultăți semnificative în menținerea atenției și în finalizarea sarcinilor, dar nu manifestă comportamente hiperactive sau impulsive evidente.

De tip mixt:

Acest subtip combină simptomele de hiperactivitate, impulsivitate și inatenție.

În concluzie, ADHD este termenul mai cuprinzător care include subtipurile de hiperactivitate-impulsivitate, inatenție și combinații ale acestora. Așadar, ADD este considerat în mare măsură învechit și nu mai este folosit în mod frecvent pentru a descrie aceste tulburări. Este important să consulți un specialist în sănătate mentală pentru a obține o evaluare adecvată și pentru a determina tipul specific de ADHD și planul de tratament corespunzător.

Latest from Blog