7 remedii naturale pentru a-ți crește imunitatea în perioada virozelor

Remediile naturale sunt, în general, considerate mai sigure decât medicamentele convenționale, deoarece au mai puține efecte secundare. În plus, pot fi eficiente în stimularea sistemului imunitar și combaterea infecțiilor.

Iată câteva remedii naturale eficiente în creșterea imunității:

Echinacea: Echinacea este o plantă cu proprietăți antivirale și antibacteriene care poate ajuta la stimularea sistemului imunitar. Se poate administra sub formă de tinctură, capsule sau ceai.

 Vitamina C: Vitamina C este un antioxidant puternic care poate ajuta la combaterea infecțiilor. Se găsește în citrice, ardei gras, broccoli și kiwi. De asemenea, se poate administra sub formă de suplimente alimentare.

Zinc: Zincul este un mineral important pentru sistemul imunitar. Se găsește în carnea de vită, carnea de pasăre, stridiile și nucile. De asemenea, se poate administra sub formă de suplimente alimentare.

Probiotice: Probioticele sunt bacterii benefice care pot ajuta la menținerea echilibrului florei intestinale. Un intestin sănătos este esențial pentru un sistem imunitar puternic. Probioticele se găsesc în iaurt natural, murături și kimchi. De asemenea, se pot administra sub formă de suplimente alimentare.

Usturoi: Usturoiul are proprietăți antibacteriene și antivirale care pot ajuta la combaterea infecțiilor. Se poate consuma crud, gătit sau sub formă de suplimente alimentare.

  Miere: Mierea are proprietăți antibacteriene și antiinflamatoare care pot ajuta la calmarea durerii de gât și la combaterea infecțiilor. Se poate consuma o lingură de miere pură sau se poate adăuga la ceai.

 Somn suficient: Somnul este esențial pentru o bună funcționare a sistemului imunitar. Asigurați-vă că dormiți cel puțin 7-8 ore pe noapte.

Pe lângă remediile naturale enumerate mai sus, este important să adoptați un stil de viață sănătos pentru a vă menține sistemul imunitar puternic. Consumați o alimentație bogată în fructe, legume și cereale integrale. Beți suficientă apă. Faceți mișcare regulată. Evitați stresul. Renunțați la fumat. Limitați consumul de alcool.

Respectând aceste recomandări, vă veți putea crește imunitatea și vă veți reduce riscul de îmbolnăvire.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Latest from Blog