7 lucruri pe care trebuie să eviți să le faci când faci baie bebelușului

Bebelușul necesită multă atenție la baie. Astfel, micuțul va fi în permanență în siguranță și se va simți confortabil.

 Iată 7 lucruri pe care trebuie să eviți să le faci când faci baie bebelușului:

  1. Lăsarea bebelușului nesupravegheat: Niciodată să nu lași bebelușul nesupravegheat în timpul băii. Este important să fii mereu prezentă și să îi acorzi toată atenția, deoarece chiar și o cantitate mică de apă poate fi periculoasă pentru el.
  2. Utilizarea apei prea fierbinți: Asigură-te că apa este la temperatura potrivită pentru bebelușul tău, care ar trebui să fie în jur de 37-38 de grade Celsius. Apa prea fierbinte poate provoca arsuri sau iritații la nivelul pielii sensibile a bebelușului.
  3. Umplerea cădiței bebelușului cu prea multă apă: Nu umple cădița prea mult cu apă. O cantitate mică de apă, suficientă pentru a acoperi doar jumătate din corpul bebelușului, este de obicei suficientă pentru o baie în siguranță.
  4. Mișcări bruște sau grabă excesivă: Evită mișcările bruște în timpul băii și manevrează bebelușul cu blândețe. Fii calmă și răbdătoare, acordându-i suficient timp pentru a se obișnui cu experiența băii.
  5. Folosirea prea multor produse cosmetice: În general, este recomandat să folosești produse de baie speciale pentru bebeluși, fără substanțe iritante. Evită utilizarea excesivă a săpunului și a altor produse cosmetice pentru a preveni uscarea pielii delicate a bebelușului.
  6. Curățarea cu obiecte dure a urechilor sau nasului: Nu încerca să cureți urechile sau nasul bebelușului cu obiecte dure sau vârfuri ascuțite. Aceste zone sunt delicate și sensibile, iar forțarea poate provoca răniri.
  7. Ignorarea confortului bebelușului: Asigură-te că mediul  în care îi faci baie micuțului este confortabil pentru el. Reglează temperatura camerei pentru a evita să se răcească în încăpere și pregătește tot ce ai nevoie în prealabil pentru ca bebelușul să nu stea prea mult timp ud și dezbrăcat.

În general, să faci baie bebelușului ar trebui să fie o experiență plăcută. Fii atentă și calmă în timpul băii pentru ca micuțul tău să se simtă cât mai bine.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Latest from Blog