Gustările sănătoase și gustoase pentru preșcolari sunt esențiale pentru a le oferi energie și nutrienți în timpul zilei.
Iată 6 rețete delicioase de brioșe potrivite pentru gustarea din fiecare zi a preșcolarului:
- Brioșe cu morcovi și mere
Ingrediente:
- 1 cană de morcovi rase
- 1 cană de mere rase
- 1/2 cană de zahăr brun
- 1/2 cană de ulei vegetal
- 2 ouă
- 1 linguriță de extract de vanilie
- 1 1/2 căni de făină integrală
- 1 linguriță de praf de copt
- 1/2 linguriță de scorțișoară
- Un praf de sare
Instrucțiuni:
Preîncălzește cuptorul la 180°C. Într-un bol mare, amestecă morcovii rași, merele rase, zahărul brun, uleiul, ouăle și vanilia. Într-un alt bol, amestecă făina, praful de copt, scorțișoara și sarea. Adaugă treptat ingredientele uscate în amestecul umed și amestecă până la omogenizare. Toarnă compoziția în forme de brioșe și coace-le timp de aproximativ 20 de minute sau până când sunt rumenite și trec testul scobitorii.
- Brioșe cu afine și iaurt
Ingrediente:
- 1 cană de afine proaspete sau congelate
- 1/2 cană de iaurt grecesc
- 1/4 cană de ulei de cocos topit
- 1 ou
- 1/2 cană de zahăr
- 1 linguriță de extract de vanilie
- 1 1/2 căni de făină integrală
- 1 linguriță de praf de copt
- 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu
- Un praf de sare
Instrucțiuni:
Preîncălzește cuptorul la 180°C. Într-un bol, amestecă afinele, iaurtul, uleiul de cocos, oul, zahărul și vanilia. Într-un alt bol, combină făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea. Adaugă ingredientele uscate în amestecul umed și amestecă-le până la omogenizare. Toarnă compoziția în forme de brioșe și coace-o timp de aproximativ 18-20 de minute sau până când sunt rumenite și trec testul scobitorii.
- Brioșe cu ciocolată și nuci
Ingrediente:
- 1 cană de făină de grâu integrală
- 1/2 cană de cacao pudră
- 1/2 linguriță de praf de copt
- 1/4 linguriță de sare
- 1/2 cană de zahăr brun
- 1/2 cană de lapte (sau lapte vegetal)
- 1/4 cană de ulei vegetal
- 1 ou
- 1 linguriță de extract de vanilie
- 1/2 cană de nuci mărunțite
Instrucțiuni:
Preîncălzește cuptorul la 180°C. Într-un bol, amestecă făina, cacao, praful de copt, sarea și zahărul brun. Într-un alt bol, amestecă laptele, uleiul, oul și vanilia. Adaugă treptat ingredientele uscate în amestecul umed și amestecă până la omogenizare. Adaugă nucile mărunțite și amestecă ușor. Toarnă compoziția în forme de brioșe și coace-le timp de aproximativ 15-18 minute sau până când sunt gata.
- Brioșe cu mere și scorțișoară
Ingrediente:
- 2 mere mari, tăiate mărunt
- 1/4 cană de ulei vegetal
- 1/2 cană de zahăr
- 1 ou
- 1/2 linguriță de extract de vanilie
- 1 1/2 căni de făină integrală
- 1 linguriță de praf de copt
- 1/2 linguriță de scorțișoară
- Un praf de sare
Instrucțiuni:
Preîncălzește cuptorul la 180°C. Într-un bol, amestecă merele, uleiul, zahărul, oul și vanilia. Într-un alt bol, amestecă făina, praful de copt, scorțișoara și sarea. Adaugă treptat ingredientele uscate în amestecul umed și amestecă până la omogenizare. Toarnă compoziția în forme de brioșe și coace-le timp de aproximativ 15-18 minute sau până când sunt rumenite și trec testul scobitorii.
- Brioșe cu dovleac și ghimbir
Ingrediente:
- 1 cană de piure de dovleac
- 1/2 cană de zahăr brun
- 1/4 cană de ulei vegetal
- 1 ou
- 1 linguriță de extract de vanilie
- 1 1/2 căni de făină integrală
- 1 linguriță de praf de copt
- 1/2 linguriță de ghimbir măcinat
- Un praf de sare
Instrucțiuni:
Preîncălzește cuptorul la 180°C. Într-un bol, amestecă piureul de dovleac, zahărul brun, uleiul, oul și vanilia. Într-un alt bol, amestecă făina, praful de copt, ghimbirul măcinat și sarea. Adaugă treptat ingredientele uscate în amestecul umed și amestecă până la omogenizare. Toarnă compoziția în forme de brioșe și coace-le timp de aproximativ 15-18 minute sau până când sunt gata.
- Brioșe cu măr și migdale:
Ingrediente:
- 1 cană de mere tăiate cubulețe
- 1/2 cană de zahăr brun
- 1/4 cană de ulei de cocos topit
- 1 ou
- 1 linguriță de extract de vanilie
- 1 1/2 căni de făină integrală
- 1 linguriță de praf de copt
- 1/2 cană de migdale mărunțite
Instrucțiuni:
Preîncălzește cuptorul la 180°C. Într-un bol, amestecă merele cubulețe, zahărul brun, uleiul de cocos, oul și vanilia. Într-un alt bol, amestecă făina, praful de copt și migdalele mărunțite. Adaugă treptat ingredientele uscate în amestecul umed și amestecă până la omogenizare. Toarnă compoziția în forme de brioșe și coace timp de aproximativ 15-18 minute sau până când sunt rumenite și trec testul scobitorii.