Vă doriți să vă răsfățați copiii cu un mic dejun special, mai ales pe perioada vacanței? Ce ziceți de niște fursecuri?
Iată cinci rețete delicioase de fursecuri perfecte pentru micul dejun:
Fursecuri cu fulgi de ovăz și stafide:
Ingrediente:
- 1 cană de fulgi de ovăz
- 1/2 cană de făină
- 1/2 cană de unt topit
- 1/2 cană de zahăr brun
- 1 ou
- 1/2 linguriță de esență de vanilie
- 1/2 cană de stafide
- 1/2 linguriță de praf de copt
- Un praf de sare
Instrucțiuni:
- Într-un bol, amestecați untul topit și zahărul brun până obțineți o pastă.
- Adăugați oul și esența de vanilie și amestecați bine.
- Separat, amestecați făina, fulgii de ovăz, praful de copt și sarea.
- Adăugați ingredientele uscate în amestecul de unt și ou și omogenizați.
- Adăugați stafidele și amestecați.
- Formați biluțe de aluat și aplatizați-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
- Coaceți la 180°C timp de aproximativ 12-15 minute sau până când devin aurii pe margini.
- Lăsați-le să se răcească înainte de a le servi.
Fursecuri cu banane și ciocolată:
Ingrediente:
- 2 banane coapte
- 1 cană de făină
- 1/2 cană de unt moale
- 1/2 cană de zahăr alb
- 1/2 cană de ciocolată neagră (tăiată în bucăți mici)
- 1 ou
- 1 linguriță de praf de copt
- 1/2 linguriță de esență de vanilie
- Un praf de sare
Instrucțiuni:
- Într-un bol, mixați untul moale și zahărul până devin pufoase.
- Adăugați oul și esența de vanilie și amestecați bine.
- Pisați bananele coapte și adăugați-le în amestecul de unt și ou.
- Într-un alt bol, amestecați făina, praful de copt și sarea.
- Amestecați ingredientele uscate cu cele umede și adăugați bucățile de ciocolată.
- Formați biluțe de aluat și așezați-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
- Coaceți la 180°C timp de aproximativ 10-12 minute sau până când devin aurii.
- Lăsați-le să se răcească puțin înainte de a le savura.
Fursecuri cu mere și scorțișoară:
Ingrediente:
- 2 mere rase
- 1/2 cană de unt topit
- 1/2 cană de zahăr brun
- 1 ou
- 1 cană de făină
- 1 linguriță de scorțișoară
- 1/2 linguriță de praf de copt
- Un praf de sare
Instrucțiuni:
- Într-un bol, amestecați untul topit și zahărul brun până devin cremoase.
- Adăugați oul și merele rase și amestecați bine.
- Într-un alt bol, amestecați făina, scorțișoara, praful de copt și sarea.
- Adăugați ingredientele uscate în amestecul de unt și ou și omogenizați.
- Formați biluțe de aluat și aplatizați-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
- Coaceți la 180°C timp de aproximativ 12-15 minute sau până când devin aurii pe margini.
- Lăsați-le să se răcească puțin înainte de a le servi.
Fursecuri cu migdale și portocale:
Ingrediente:
- 1 cană de migdale măcinate
- 1/2 cană de unt topit
- 1/2 cană de zahăr alb
- Coaja rasă de la o portocală
- 1 ou
- 1 linguriță de extract de migdale
- 1/2 cană de făină
- 1/2 linguriță de praf de copt
- Un praf de sare
Instrucțiuni:
- Într-un bol, amestecați untul topit și zahărul alb până obțineți o pastă.
- Adăugați oul, coaja de portocală și extractul de migdale și amestecați bine.
- Într-un alt bol, combinați migdalele măcinate, făina, praful de copt și sarea.
- Adăugați ingredientele uscate în amestecul de unt și ou și omogenizați.
- Formați biluțe de aluat și aplatizați-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
- Coaceți la 180°C timp de aproximativ 10-12 minute sau până când devin aurii pe margini.
- Lăsați-le să se răcească înainte de a le servi.
Fursecuri cu lapte și cereale:
Ingrediente:
- 1 cană de făină
- 1/2 cană de unt moale
- 1/2 cană de zahăr alb
- 1/4 cană de lapte
- 1/2 cană de cereale (căpșuni sau ciocolată)
- 1 linguriță de extract de vanilie
- 1/2 linguriță de praf de copt
- Un praf de sare
Instrucțiuni:
- Într-un bol, mixați untul moale și zahărul până devin cremoase.
- Adăugați laptele și extractul de vanilie și amestecați bine.
- Într-un alt bol, amestecați făina, praful de copt și sarea.
- Adăugați ingredientele uscate în amestecul de unt și lapte și omogenizați.
- Adăugați cerealele și amestecați bine.
- Formați biluțe de aluat și așezați-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
- Coaceți la 180°C timp de aproximativ 10-12 minute sau până când devin aurii.
- Lăsați-le să se răcească înainte de a le savura.
Aceste rețete simple și delicioase de fursecuri vor aduce un plus de savoare micului dejun și vă vor bucura copiii.