4 reguli pentru calcularea datei de naștere a copilului

Există mai multe metode pentru a estima data nașterii unui copil, dar cele mai comune și utilizate pe scară largă se bazează pe:

 Regula lui Naegele:

Metoda: Se adaugă 7 zile la data primei zile a ultimei menstruații și se scad 3 luni.

Exemplu: Dacă ultima menstruație a fost pe 20 octombrie, se adaugă 7 zile (27 octombrie) și se scad 3 luni (27 iulie din anul următor). Prin urmare, data estimată a nașterii ar fi 27 iulie.

Precizie: Această metodă este una dintre cele mai simple și mai utilizate, dar nu este extrem de precisă. Deviația poate fi de până la 2 săptămâni înainte sau după data estimată.

 Calculatorul online:

Metoda: Există o mulțime de calculatoare online disponibile care pot estima data nașterii pe baza datei primei zile a ultimei menstruații.

Exemplu: Introduceți data primei zile a ultimei menstruații în calculatorul online, iar acesta va afișa data estimată a nașterii.

Precizie: Calculatoarele online pot fi mai precise decât regula lui Naegele, deoarece iau în considerare și alți factori, cum ar fi durata ciclului menstrual. Cu toate acestea, este important să rețineți că niciun calculator online nu este 100% precis.

Ecografia:

Metoda: O ecografie poate fi utilizată pentru a determina data nașterii cu o mai mare precizie. Această metodă se bazează pe măsurarea dimensiunilor fătului.

Exemplu: Prima ecografie se realizează de obicei între 8 și 12 săptămâni de sarcină. În funcție de măsurătorile obținute, medicul poate estima data nașterii cu o precizie de aproximativ o săptămână.

Precizie: Ecografia este cea mai precisă metodă de a determina data nașterii.

 Alți factori:

Data concepției: Dacă știți data exactă a concepției, se pot adăuga 266 de zile pentru a estima data nașterii.

Durata ciclului menstrual: Femeile cu cicluri menstruale mai lungi pot avea o sarcină mai lungă, iar femeile cu cicluri menstruale mai scurte pot avea o sarcină mai scurtă.

Istoricul sarcinilor: Femeile care au avut sarcini multiple în prealabil pot avea o predispoziție pentru a naște prematur sau după termen.

Este important de reținut că toate metodele de estimare a datei nașterii sunt doar aproximative. Data reală a nașterii poate varia din diverse motive. Medicul vă va oferi o estimare a datei nașterii pe baza metodelor descrise mai sus, dar este important să fiți pregătită pentru a naște cu până la 2 săptămâni înainte sau după data estimată.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Latest from Blog