15 cauze ale căderii părului după naștere

Căderea părului după naștere, cunoscută și sub numele de alopecie postpartum, este o experiență comună pentru multe femei. Aceasta poate fi rezultatul unor schimbări hormonale și altor factori asociate cu sarcina și nașterea.

Iată 15 cauze posibile ale căderii părului după naștere:

 1. Schimbările hormonale: Nivelurile hormonale fluctuante, în special scăderea bruscă a estrogenului după naștere, pot influența ciclul de creștere a părului.
 2. Perioada postpartum: În primele câteva luni după naștere, multe femei experimentează căderea părului, fenomen numit efluvium telogen.
 3. Epuizarea nutrițională: Dificultățile în gestionarea dietei sau lipsa anumitor nutrienți esențiali pot contribui la căderea părului.
 4. Schimbări în metabolism: Modificările metabolice din timpul sarcinii și după naștere pot afecta sănătatea părului.
 5. Stresul și oboseala: Noul program de somn și stresul asociat cu îngrijirea unui nou-născut pot contribui la căderea părului.
 6. Anemia: Scăderea nivelului de fier în organism, frecventă după naștere, poate afecta sănătatea părului.
 7. Factori genetici: Predispoziția genetică poate influența modul în care o femeie răspunde la schimbările hormonale după naștere.
 8. Hiperactivitatea tiroidiană sau hipotiroidismul: Dezechilibrele tiroidiene pot contribui la pierderea părului.
 9. Utilizarea excesivă a dispozitivelor de coafat: Folosirea frecventă a dispozitivelor de styling termic poate agrava căderea părului.
 10. Scăderea producției de colagen: Un nivel mai scăzut de colagen după naștere poate afecta sănătatea părului și a pielii.
 11. Expunerea la substanțe chimice: Anumite produse chimice din produsele de îngrijire a părului pot agrava căderea acestuia.
 12. Modificările în circulație: Fluxul sanguin redus către scalp poate afecta sănătatea foliculilor de păr.
 13. Dezechilibrele hormonale postpartum: Uneori, nivelurile neechilibrate ale altor hormoni, precum prolactina sau testosteronul, pot contribui la căderea părului.
 14. Schimbările de greutate postpartum: Oscilațiile bruște ale greutății după naștere pot influența sănătatea părului.
 15. Factori de mediu: Expunerea la condiții de mediu nefavorabile, cum ar fi poluarea, poate contribui la căderea părului.

Este important să consulți un medic dacă observi o cădere excesivă a părului după naștere, pentru a identifica cauza specifică și pentru a primi sfaturi adecvate.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Latest from Blog