12 semne clare că ai sinuzită

Sinuzita este o inflamație a membranei mucoase care acoperă sinusurile, acele cavități umplute cu aer în craniu. Semnele clare ale sinuzitei pot varia în funcție de tipul de sinuzită (acută sau cronică).

Iată 12 semne comune care pot indica prezența acestei afecțiuni:

 1. Durere facială: Poți experimenta durere sau presiune în zona feței, în special în jurul ochilor, nasului și frunții.
 2. Durere la nivelul sinusurilor: Durerea poate fi resimțită în zonele specifice ale sinusurilor, cum ar fi sinusurile maxilare (deasupra obrajilor) sau sinusurile frontale (în zona frunții).
 3. Congestie nazală: Nasul înfundat sau congestia nazală este un simptom frecvent al sinuzitei, iar respirația poate deveni dificilă.
 4. Secreții nazale: Descărcarea de mucus din nas poate varia de la clară la galben-verzuie și poate fi mai pronunțată în timpul nopții.
 5. Dureri de cap: Durerea de cap, în special în zona frunții, poate fi un simptom al sinuzitei, uneori asociată cu migrene.
 6. Febra: Sinuzita acută poate fi însoțită de febră, mai ales în cazurile severe.
 7. Durere la nivelul gâtului: Durerile în gât pot fi prezente, în special dacă sinusurile din spatele gâtului sunt afectate.
 8. Tuse: O tuse persistentă, mai ales noaptea, poate fi un simptom al sinuzitei.
 9. Pierderea sau scăderea simțului mirosului: Inflamația sinusurilor poate afecta simțul mirosului, determinând pierderea temporară sau scăderea acestuia.
 10. Oboseală: Sinuzita poate provoca o senzație generală de oboseală și slăbiciune.
 11. Dureri de dinți: Durerea sau sensibilitatea dinților poate apărea, în special în zona maxilarului superior.
 12. Iritabilitate: Disconfortul persistent și dificultățile de respirație pot contribui la iritabilitate și stres.

Dacă experimentezi mai multe dintre aceste simptome și suspectezi că ai sinuzită, este indicat să consulți un medic pentru un diagnostic adecvat și pentru a primi tratamentul potrivit, care poate include antibiotice, decongestionante sau alte opțiuni în funcție de tipul și severitatea sinuzitei.

Latest from Blog