10 sfaturi utile privind folosirea corectă a pompei de sân

Utilizarea corectă a pompei de sân poate fi esențială pentru mamele care alăptează.

Iată 10 sfaturi utile privind utilizarea corectă a pompei de sân:

Igiena mâinilor: Spală-ți bine mâinile înainte de a folosi pompa pentru a preveni contaminarea laptelui matern.

Alege o pompă potrivită: Există mai multe tipuri de pompe de sân, inclusiv manuale și electrice. Alege una care se potrivește nevoilor tale și stilului de viață.

Stabilește un program regulat: Încearcă să pompezi la aceleași ore zilnic pentru a menține o producție regulată de lapte.

Găsește un loc confortabil: Alege un loc liniștit și confortabil pentru a folosi pompa, astfel încât să poți relaxa și stimula producția de lapte.

Folosește o pompă curată: Asigură-te că pompa este curată și sterilizată înainte de fiecare utilizare pentru a evita contaminarea.

Stimularea inițială: Începe cu o fază de stimulare ușoară la începutul fiecărei sesiuni de pompare pentru a imita suptul inițial al bebelușului.

Ajustează nivelul de aspirație: Reglează nivelul de aspirație astfel încât să simți o senzație confortabilă, fără a provoca disconfort sau durere.

Folosește pompa pe ambele sâni: Dacă alăptezi la un singur sân, poți pompa celălalt în același timp pentru a stimula producția și a avea un surplus de lapte.

Păstrează laptele colectat corect: Depozitează laptele matern în recipiente sigilate, curate și etichetate, în conformitate cu ghidurile de depozitare.

Întreținerea corectă: Urmează instrucțiunile producătorului pentru întreținerea și curățarea regulată a pompei pentru a preveni deteriorarea și a asigura funcționarea optimă.

Este întotdeauna recomandat să consulți un specialist în alăptare sau un medic pentru orice problemă sau întrebare legată de utilizarea pompei de sân.

Latest from Blog