Faceți exerciții împreună cu bebelușul dumneavoastră pentru a vă întări și a vă menține sănătatea, în plus, este o șansă minunată de a crea o legătură între voi doi, pe măsură ce vă antrenați împreună.
Acest exercițiu ajută la dezvoltarea mușchilor de bază și ai picioarelor, necesari pentru a se târî și a merge, precum și la creșterea flexibilității și a abilităților de coordonare mână-ochi.
1. Așezați-vă pe un scăunel
Scaunele pot fi o modalitate excelentă de a motiva bebelușii să se așeze și să se miște. Nu numai că sunt ușoare, dar oferă un sprijin puternic pentru spate atunci când stau în poziție verticală.
De asemenea, scaunele pot promova o postură bună și o rezistență a nucleului prin faptul că ajută copilul să mențină o poziție neutră în timpul șezutului, mai degrabă decât să se aplece sau să se aplece în față.
Scaunul ideal poate avea câteva caracteristici de design inteligente care îl diferențiază, cum ar fi o bază care să respecte coapsele și un suport pentru picioare. De asemenea, acestea pot fi mai sigure atât pentru tine, cât și pentru bebelușul tău, deoarece nu se vor răsturna sau cădea. În plus, păstrarea unui scaun mai curat și mai uscat decât un scaun ajută la reducerea riscului de răspândire a germenilor la cel mic; mai ales atunci când acesta tușește sau răcește.
2. Bebelușul care se balansează
Bouncing baby este o activitate minunată pe care mulți proaspeți părinți descoperă că o fac în mod natural cu micuții lor. Nu numai că promovează legătura și îmbrățișarea cu copilul dumneavoastră, dar le stimulează și sistemul vestibular, care ajută la dezvoltarea echilibrului și a coordonării.
Bebelușii se bucură de sărituri pentru că reproduce viața lor în uter, ceea ce le oferă o experiență liniștitoare și calmantă. În plus, este un exercițiu plăcut pe care îl puteți face împreună.
Pentru o versiune mai provocatoare a acestui exercițiu, puteți încerca poziția push-up modificată. Începeți în genunchi și țineți bebelușul sub dumneavoastră cu ambele mâini. Faceți 10 repetări folosind ambele mâini, alternând între ele.
3. Mersul în fund
Una dintre cele mai tari priveliști de la prima petrecere de aniversare a bebelușului tău este mersul lui bum walk – jocul lor de picioare fantezist. Nu numai că vă pune în evidență obiectele și face ca toată lumea să aibă sângele în mișcare, dar vă poate face să vă simțiți mai bine că ați pus lumea în spatele vostru în oglinda retrovizoare! În plus, ajută și la arderea unor calorii!
Exercițiile fizice în timpul sarcinii nu numai că ajută la combaterea disconforturilor fizice care vin odată cu sarcina, dar este o modalitate excelentă de a vă lega de noul pachet de bucurie și de a obține și ceva timp pentru adulți atât de necesar. Există o mulțime de aplicații și resurse de fitness disponibile; inspiră-te de la micuțul tău și alege una care funcționează cel mai bine pentru tine.
4. Ridicarea
Atunci când vă ridicați copilul, asigurați-vă că îl țineți strâns. Făcând acest lucru va ajuta la prevenirea răsucirii sau balansării în timp ce îl ridicați.
Înainte ca bebelușul dumneavoastră să poată sta în picioare singur, cel mai bine este să-l ridicați cu o mână sub creștetul capului și cu alta sub fese. Acest lucru îi va menține capul stabil și va reduce șansele ca acesta să cadă înainte sau înapoi, ceea ce ar putea provoca leziuni cerebrale.
Dacă vă recuperați după o cezariană sau o cezariană, este important să nu ridicați nimic mai greu de cinci kilograme până când medicul dumneavoastră nu vă dă acordul. În timp ce acest termen poate fi diferit, respectați-l îndeaproape pentru a minimiza eforturile inutile asupra corpului dumneavoastră în timpul recuperării.
5. Șederea pe un scaun
Bebelușii sunt mereu activi – fie că se joacă, se târăsc sau se întind pe spate! Toate aceste mișcări ajută la dezvoltarea forței musculare pentru a se târî, a sta jos și a merge!
Dar această etapă importantă nu va veni în mod natural pentru ei. În timp ce este satisfăcător să îi vezi cum fac primul pas, au nevoie de timp și de practică pentru a stăpâni această performanță fără ajutor!
O modalitate de a ajuta bebelușul să își dezvolte forța de bază este așezându-l pe un scaun. Odată ce sunt pregătiți, încercați acest exercițiu sigur de mai multe ori pe zi, până când pot face acest lucru singuri.
6. Șederea pe un scaun cu bebelușul
Șederea pe un scaun cu bebelușul poate fi atât plăcută, cât și provocatoare. Fie că folosiți un scăunel real sau plasați un prosop sau o rolă de pătură în spatele lor, este o modalitate eficientă de a le întări mușchii burticii, dezvoltând în același timp coordonarea și abilitățile motorii.
Un taburet bun ar trebui nu numai să vă susțină copilul, ci și să ofere un anumit sprijin lateral. Pentru un plus de interes și varietate, luați în considerare schimbarea înălțimii scaunului și adăugarea unor texturi interesante. Acesta ar trebui să aibă un suport pentru picioare, precum și un ham în 3 puncte, astfel încât să îl puteți fixa în siguranță fără teama că va cădea. Cel mai important este să vă asigurați că este confortabil pentru amândoi; nu numai că promovează dezvoltarea motorie a micuțului dumneavoastră, dar poate fi o ocazie excelentă de a vă lega și mai mult, în timp ce vă întăriți amândoi spatele!
7. Plimbări cu bebelușul
Plimbările în fund sunt o modalitate distractivă și funcțională pentru ca bebelușul dvs. să facă mișcare. Sunt o parte importantă a dezvoltării lor, deoarece își dezvoltă puterea, echilibrul și coordonarea.
În mod neobișnuit, mulți bebeluși încep prin a se rostogoli pe fund mai degrabă decât prin a merge sau a se târî. Aceasta este pur și simplu o dezvoltare naturală a capacității de întindere și mișcare a corpului lor.
Deși nu este niciodată un lucru rău să îți privești copilul făcând acest lucru, poate fi amuzant uneori – mai ales când încearcă și să se ridice în picioare!
În mod obișnuit, bebelușilor le ia între 9 și 18 luni pentru a învăța să meargă. Deși această etapă poate fi dificilă pentru unii părinți, este esențială pentru ca micuțul tău să dezvolte setul de abilități necesare pentru a cuceri lumea și a face față noilor provocări. Cel mai bun mod de a vă distra cu micuțul dvs. este să-l puneți în mișcare și să-l învățați cât mai mult posibil, asigurându-i în același timp siguranța.
8. Mersul în patru labe
Să vă vedeți bebelușul cum se târăște este una dintre cele mai remarcabile repere în dezvoltarea sa timpurie. Profitați la maximum de această ocazie importantă cât timp durează, deoarece nu se va întâmpla prea des.
Majoritatea bebelușilor încep să se târască între șase și 10 luni, deși unii pot începe mai târziu. Există diferite moduri în care copilul dumneavoastră poate alege să se târască, cum ar fi mersul în patru labe, mersul pe jos și mersul în patru labe.
Înainte ca bebelușul dumneavoastră să înceapă să se târască, are nevoie de un control puternic al capului și al gâtului, precum și de un echilibru bun. Aceste aptitudini pot fi dezvoltate prin sesiuni regulate de exerciții pe burtică.
9. Timpul pentru burtică
Timpul în burtică (denumit și poziția culcat) este o componentă esențială a dezvoltării timpurii a bebelușului dumneavoastră. Ajută la dezvoltarea forței capului, gâtului și a părții superioare a corpului lor, ajutând în același timp la prevenirea petelor plate de pe capul lor care ar putea duce la plagiocefalie pozițională.
De obicei, bebelușilor nu le place să stea pe burtă la început, dar, pe măsură ce se dezvoltă și capătă putere, se obișnuiesc cu această poziție. Începeți prin a face un minut sau două în fiecare zi și ajungeți treptat la întinderi mai lungi de 15 minute sau mai mult.
Faceți ca timpul petrecut pe burtică să fie mai distractiv pentru bebelușul dvs. oferindu-i jucării și oglinzi incasabile care să fie joase și la îndemână. Așezați-le jos, astfel încât sugarul dvs. să le poată apuca cu ușurință, dezvoltând mușchii necesari pentru a se rostogoli, a se târî și a se târî.
10. Întindere Cobra
Întinderea cobra este o întindere eficientă a spatelui care vă poate deschide pieptul și vă poate întări nucleul. Apare adesea în secvența de încălzire a Salutului Soarelui, dar ar trebui, de asemenea, să o încercați ca postură proprie, cel puțin o dată pe zi.
Puteți efectua această postură în mod dinamic, ridicând și coborând corpul cu fiecare respirație; sau static, menținându-vă în poziție verticală timp de câteva numărători de respirație.
Rețineți că această postură poate fi deosebit de dificilă pentru partea inferioară a spatelui dacă este efectuată incorect, așa că începeți încet și fiți atenți la modul în care este poziționat pelvisul în timpul executării ei.
Integrarea acestei mișcări în regimul dumneavoastră zilnic vă poate ajuta să atenuați durerile din piept, umeri și zona lombară. De asemenea, vă stimulează sistemul nervos și susține alinierea coloanei vertebrale.